Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Maskinverkstad

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
11 November 2021
Apply for this job!

Vi söker en Sektionschef till vår maskinverkstad.

Det är få förunnat att få möjligheten att arbeta med så intressanta och komplexa produkter vi gör inom Saabs affärsområde Kockums! Nu har du möjligheten att komma med på vår resa! Har du ett starkt kundfokus, tidigare erfarenhet som ledare och fortsatt vill utvecklas inom den rollen, då tror vi att detta kan vara något för dig!

Din framtida utmaning

Ditt arbetsområde ligger inom området Hull, som ansvarar för tryck- och fartygsskrov inom både nytillverkning och underhållsarbeten. Här är ingen dag den andra lik – tempot är stundtals högt men som vi väljer att se det – stimulerande och utmanande!


Dina arbetsuppgifter kommer att innebära fullt ansvar för personal, arbetsmiljö, utveckling och ekonomiska resultat. Du kommer att ha ett medelstort team av medarbetare som du har personal- och arbetsledaransvar för i den dagliga tillverkningen. Utöver det kommer du ha ansvar för resurstillsättning mot projekt med både intern och inhyrd personal. Du kommer även att arbeta med både Lean och 5S. Kort sagt – du är den som skapar förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna utföra arbetet!
 

Dina arbetsuppgifter kommer i första hand att omfatta:

 • Personal- och arbetsledaransvar
 • Ansvar för personal, arbetsmiljö
 • Budgetansvar och ansvar för det ekonomiska resultatet
 • Ansvar för resurstillsättning mot projekt
   

Placering är i Karlskrona där vi har vårt varv. Rollen omfattar ett fåtal tjänsteresor per år, främst till våra andra kontor inom landet.
Som sektionschef på vår maskinverkstad kommer du att rapportera direkt till områdeschef för Hull.

Den du är idag

Vi söker dig som brinner för ledarskap och att utveckla människor! Vidare ser vi gärna att du har ett stort kundfokus, är serviceinriktad och lösningsfokuserad, samt har förmågan att lyfta blicken och arbeta strategiskt även när vardagen med dess uppgifter pockar på uppmärksamhet. Du har helt enkelt ett stort intresse för att hitta lösningar på problem som uppstår under dagligt arbete.

Då du även kommer att ha ett tätt samarbete med andra sektionschefer och projektledare behöver du vara minst lika lyhörd som innovativ. Rollen innebär många interna kontaktytor varför det krävs att du trivs med detta och har lätt för att samarbeta, bygga nätverk och arbeta som ett lag! Du är en person som tar stort ansvar för ditt arbete och driver det på ett strukturerat sätt och kan föregå med gott exempel utefter Saabs värderingar och mål!


Krav:

 • Teknisk utbildning på lägst gymnasienivå eller motsvarande
 • Tidigare erfarenhet av ledarskap inom daglig produktion
 • Dokumenterad erfarenhet av produktion inom maskinbearbetning
 • Kunskap och erfarenhet inom ritningsläsning
 • Erfarenhet av budgetansvar
 • God datorvana i Office paketet
 • Kunskap och erfarenhet inom Lean och 5S
 • Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande:

 • Högskole-/universitets-/YH-/KY-utbildning inom relevant område
 • Teoretisk utbildning inom CNC
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.

Du blir en del av ett bra och hjälpsamt team där vi lär av varandra och utvecklas tillsammans!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill, Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Nina Torebrink, 0455-10405 nina.torebrink@skill.se eller Mikaela Samuelsson, 0455-325365, mikaela.samuelsson@skill.se

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.