Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Sektionschef Outfitting

Karlskrona, Sweden
Closing date: 31 August 2022

Sektionschef Outfitting

Vi söker dig som vill åstadkomma förändringar som påverkar såväl medarbetare som vårt samhälle, och som har erfarenhet av att leda och styra arbetet och ditt team i rätt riktning. Vi söker dig som vill jobba inom området Outfitting på Saab Kockums. Ett område som idag består av cirka 140 medarbetare fördelat på sex sektioner, och som ansvarar för att arrangera, placera och integrera utrustning ombord på ubåtar. Vi arbetar både med nybyggnationsprojekt samt med modernisering av äldre ubåtar.

Din roll

Du kommer leda en sektion med mekanikkonstruktörer där det huvudsakliga arbetet och leveranserna är relaterade installation och integration av utrustning i ubåten och viss mekanisk design. Då ubåtar är extremt komplexa produkter, med många inblandade och en bred kravbild, krävs det mycket kommunikation inom verksamheten. Dels med din sektion, men också med andra sektionschefer, projektledare, produktion samt externa kravställare och leverantörer.

Du rapporterar till avdelningschefen på Outfitting, där du kommer arbeta tillsammans med andra sektionschefer och ingå i Outfittings ledningsgrupp. Du tar en aktiv del i det strategiska arbetet, exempelvis långsiktig planering och processutveckling. Som ledare kommer du att bygga upp ett team, genom att driva och motivera medarbetarna till eget ansvar och självledarskap. Du kommer även arbeta med att skapa en hjälpsam organisation – både inom din sektion, men också med andra delar av organisationen. Du sätter upp mål för dina medarbetare och stöttar dem i det dagliga arbetet.

I rollen kommer du, tillsammans med din sektion, arbeta i något eller några av våra olika projekt och du kommer ha möjlighet att forma och driva ditt team på ett självständigt sätt.

Dina huvuduppgifter är:

  • Projektansvar i form av korrekt resurssättning – både i antal och kompetens
  • Ansvara för att se att leveranserna håller den tekniska kvaliteten
  • Ansvara över offertarbete, linjebudget och projektbudget inom sektionen
  • Leda linjeaktiviteter vilket inkluderar resultatstyrning, kompetensförsörjning, löner, processutveckling och strategiskt arbete
  • Ansvara för teknik- och kompetensplaner för din sektion
  • Rekrytera rätt personer med rätt kompetens till din sektion och utveckla dem

Outfitting finns på två orter och då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet finns det möjlighet att välja placeringsort, antingen Malmö eller Karlskrona.

Din profil

För att passa in i vårt team behöver du vara glad, positiv, snäll och redo för något nytt!

Vi söker dig som vill arbeta i en komplex, men också i en dynamisk och föränderlig miljö, där en stor del av arbetet handlar om att skapa struktur och utveckla sektionens och medarbetarnas förmåga. Vi ser att du ständigt vill utveckla dig och ditt team. Vi tror därför att du har ett stort intresse för teknik, men också för människor. Du är lösningsfokuserad, förstår vikten av god kommunikation och ett gott samarbete. För att lyckas i rollen behöver du trivas att arbeta med många projekt och människor samtidigt. Du är noggrann och strukturerad, men också driven för att hitta nya sätt för att kunna utveckla dig och din sektion. Du har förmågan att förstå och analysera tekniska problem och utmaningar.

Du har en examen som högskole- eller civilingenjör samt tidigare erfarenhet av att leda medarbetare som projektledare, sektionschef eller linjechef. Meriterande är om du har fartygs- eller ubåtskännedom.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vi tillämpar löpande urval, men kommer först påbörja intervjufasen efter semesterperiodens slut.

Frågor om tjänsten? Kontakta Rekryterande chef Sören Troedson

soren.troedson@saabgroup.com  alt. Rekryteringskoordinator Linnéa Nilsson
linnea.nilsson3@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.