Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Produktion

Location
Linköping, Sweden
Closing date
17 December 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

I din roll som sektionschef på vår enhet i Malmslätt agerar du utifrån perspektivet att uppnå en lärande organisation med engagerade medarbetare som bidrar till positiv utveckling genom att de förstår företagets utmaningar, affärsidé och övergripande målsättningar.

Fokus i rollen är att driva utveckling inom den egna avdelningen samt att eftersträva rätt kvalitet till rätt kostnad vilket innebär att ständigt vara proaktiv gällande förbättringar. Vi ser att du strävar efter att medverka aktivt till att uppfylla kundens förväntningar med bibehållen eller lägre kalkylerad tillverkningskostnad.

Arbetsområden kommer mer detaljerat b.la att involvera:

 • Personalledning-utveckling och rekrytering inom verksamhetsområdet.
 • Detaljplanering av produktionen.
 • Kapacitetsberäkningar och resursfördelning.
 • Optimering av kvalitet, metoder, material och personal.
 • Samarbete med produktutveckling och konstruktion vid utveckling av material/produkter.
 • Att medverka vid framtagandet av arbetsinstruktioner.
 • Introduktion och utbildning av underställd personal.
 • Arbetsmiljöansvar.
 • Att stödja närmaste högre chef i budgetarbete.
   

Det är viktigt att du som sektionschef skapar dig kännedom om verksamhetssystemet, lagar, regler och arbetsrutiner.
 

Den du är idag

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet utav ledarskap samt är tekniskt intresserad.

Har du tidigare varit linjechef är detta meriterande. Det viktigaste är att du har förmågan att hantera målstyrning och uppföljning samt kan tillgodogöra dig och förmedla information.

För oss är det viktigt att man som anställd kan leva upp till företagets grundvärderingar och vi värdesätter initiativrikedom och drivkraft i dig som person. Du har mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera internt såväl som externt. Vi ser även du är kvalitetsmedveten samt serviceinriktad.

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling.

Utöver ovanstående har du:

 • Förmåga att kommunicera på engelska, muntligt och skriftligt.
 • God kännedom om de lagar och regler som styr arbetsmiljö och arbetarskydd.
 • Datavana på en god nivå.
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Produktionens huvudsakliga ansvar är att producera varor och tjänster inom angivna områden så att:

 • Kvalitet, leveranstid och kostnader överensstämmer med uppställda mål.
 • Det alltid strävas efter att ständigt förbättra våra processer och flöden.
 • Produktionen bedrivs på ett arbetsmiljö säkert sätt och att företagets miljöpolicy efterlevs.
 • Kapitalbindningen optimeras inom området.
   

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Sista ansökningsdag: 2021-12-17
 

Välkommen med din ansökan!

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.