Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef produktionsteknisk beredning

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
27 June 2021
Apply for this job!

Vill du vara med och driva utvecklingen av vår teknikfunktion till ytterligare en nivå? Vi söker en chef till sektionen Produktionsteknisk beredning som brinner för ledarskap och produktionsteknik och som ständigt stävar efter effektiviseringar och nya tekniska lösningar. Är det dig vi letar efter?

Din framtida utmaning

Du kommer leda en sektion som ansvarar för att ge vår produktionsapparat förutsättningar att producera världsledande produkter till hög kvalitet på ett effektivt sätt. I det ingår industrialisering och tillverkningsanpassning av nya produkter, utveckling av metoder och flöden samt beredning av befintliga produkter. Vi ansvarar för att produktionsavdelningarna har rätt utrustning och vi utarbetar produktionsunderlag såsom monteringsinstruktioner, tidsunderlag, operationslistor och produktionsstruktur i vårt MPS-system. Ständiga förbättringar och utveckling av produktionsapparaten är viktigt för oss och därför ska du ägna en stor del av din tid åt att leda och coacha dina medarbetare med att identifiera, initiera och driva förbättringsprojekt.

Placeringsort är Karlskoga

Den du är idag

Vi söker dig som har ett tydligt och inspirerande ledarskap. Du har goda kunskaper inom produktionsteknik, både inom moderna metoder och filosofier men också inom mer traditionella områden såsom tidsättning och balansering. Du har även ett stort intresse av att sprida kunskap inom området och du har god förmåga att omsätta teori i praktik.

 I rollen är det viktigt att du är social, synlig och tillgänglig i verksamheten. God kommunikationsförmåga värderar vi högt då du kommer att verka i många av våra gränssnitt och samarbeten. Vi ser också att du är prestigelös och ödmjuk i ditt sätt att vara och att du är samarbetsinriktad vilket innebär för oss att både dela egen kunskap och expertis men att också vara lyhörd för andras input.

Vi söker dig som har:

•Teknisk universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

•Tidigare arbetslivserfarenhet som innefattar ledarskap.

•God kommunikationsförmåga i tal och skrift på Svenska och Engelska.

•B-körkort

Vi lägger stor vikt vid förståelsen att vår verksamhet (produktionen) är din kund!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.  

Vad du blir en del av

Produktionen är en del av affärsområdet Dynamics som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden.

Sektionen, som består av ca 24 produktionstekniker är en del av den Produktionstekniska avdelningen som utöver den produktionstekniska beredningen har sektioner för underhåll, verktygs- och testutveckling samt prototypframtagning.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor