Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Programvara till Karlskoga

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
20 April 2021
Apply for this job!

Vi söker nu en driven och teknikintresserad ledare som kan bidra till den fortsatta utveckling av teamet, affärer och sektionen.

Din Roll

Som sektionschef för en av våra programvarusektioner får du chansen att arbeta tillsammans med våra duktigaste programvaruutvecklare, systemingenjörer och projektledare. Du blir den som ser till att våra programvaruutvecklare har rätt kunskaper - nu och i framtiden. Eftersom vi har en stor variation i våra projekt vad gäller mognad, storlek, teknologi och kunder så finns det mycket att påverka.

Våra utvecklare arbetar med programmering på många nivåer och inom flera discipliner. Vi utvecklar mycket av vår elektronik själva på Dynamics vilket ger en stor bredd där vi arbetar med allt från inbyggda system till stora grafiska planeringssystem. Däremellan finns utveckling av simulatorer, underhåll av äldre system och design av nya.  Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför att vi står inför stora utmaningar med mycket spännande arbetsuppgifter.

En självklar del av rollen är att stärka vår förmåga att utveckla programvara med gott resultat och fullgod kvalitet. Här ingår uppgifter som metodutveckling, att uppmuntra kreativitet och innovationsförmåga, att rekrytera klokt och på lång sikt, hänga med i intressanta tekniker mm. För oss är det naturligt att samarbeta med andra sektioner i Linköping och Karlskoga, något som du som sektionschef kan förstärka och utveckla.

Din erfarenhet

Vi söker dig som är drivande och teknikintresserad, men också en god kommunikatör med förmåga att samordna och skapa förutsättningar för samarbete. Det är naturligt för dig att lyssna och förstå människors motiv och behov.

Du kan jobba på flera fronter samtidigt och är duktig på att prioritera. Du ser trender och tar dig an nya projekt med god energi. Du gillar att agera men har också förmåga att göra förändringar när saker inte går som tänkt. Du är prestigelös och lösningsorienterad, det viktiga är inte vart det gick snett utan hur vi löser det på bästa sätt.

Vi ser gärna att du har lite koll på moderna verktyg och tekniker då det underlättar för dig i din resursplaneringsroll.

Du har:

  • Civil eller högskoleingenjörs examen med bakgrund som programutvecklare
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet och kunskap inom C/C++, Linux, Testing, Continuous Integration, git, jenkins, bash, python3 m fl.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab ab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter i Karlskoga och Linköping.

Programvaruavdelningen är en del av Dynamics utvecklingsenhet och består just nu av ca. 100 medarbetare varav 60 egen personal uppdelade på 5 sektioner och två orter, Karlskoga och Linköping. Vi hoppas att du vill bli chef för en av dessa.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningstiden har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här