Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef Projektkontor Gripen A&GS

Linköping, Sweden
Closing date: 24 June 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll!

Din roll

Som vår nästa projektkontorschef blir du chef för Project Management Office inom området Systems Engineering Management på avdelningen Airframe och General Systems (A&GS). Vår sektion har det övergripande operativa ansvaret för projekt och uppdragsledning inom avdelningen. Det kan vara vidareutvecklingsuppdrag inom Gripen C/D & E/F men även förbättring och driftsärenden från operativa Gripen system. Avdelningen är främst engagerad i Gripen utveckling och drift men även i andra flygande system inom andra affärsenheter.

Vår sektion är under tillväxt med många spännande utmaningar framför oss. Här får du möjlighet att forma nya arbetssätt, rutiner och skapa en operativ styrmodell för alla produktutvecklings- och verksamhetsutvecklingsuppdrag inom avdelningen.

Som chef för Projektkontoret är du även ansvarig för avdelningens operativa frågor vilket innebär:

 • Att vara närmaste chef för projektledare och delprojektledare på avdelningen.
 • Att koordinera den operativa verksamheten på avdelningen.
 • Att kompetensutveckla projektledare samt säkra kontinuerlig tillväxt av nya projektledare.
 • Att tillhandahålla projektledare och uppdragsledare till avdelningens projekt.
 • men även, vid behov, bistå med projektledning inom hela Gripen.
 • Att i samarbete med linjechefer och projektledare driva och utveckla områdets visuella styrning av projektverksamheten.
 • Att på en övergripande nivå kravställa planering och uppföljning samt förvaltning av nuvarande och kommande uppdrag.

Du blir en del System Enginering Management och avdelningens operativa ledningsgrupp, där du förväntas vara drivande och agera affärsmässigt.

Din profil

Vi vill välkomna dig som besitter ett stort intresse för att arbeta med människor och skapa nya samarbeten. I egenskap av ledare är du ödmjuk och sprider positiv energi, där din kommunikativa förmåga och nyfiken för utveckling av såväl medarbetare som organisation är avgörande. Vi ser att du själv är drivande för utveckling och förändring och kan agera affärsmässigt, både inom och utanför din organisation.

Utöver ovanstående personliga egenskaper ser vi att du har:

 • En bakgrund som exempelvis projektledare eller linjechef
 • Du har en verksamhetsförståelse och är motiverad att driva frågor till en lösning
 • Tidigare bakgrund inom projekt- och teamledning och/eller teknisk ledning inom grundflygplansutveckling, airframe eller annan systemutveckling är meriterande men inte ett krav.
 • Du har mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Airframe & General Systems är en del av affärsområdet Aeronautics som är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.