Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Projektkontoret Utveckling Dynamics

Location
Linköping, Sweden
Closing date
19 January 2022
Apply for this job!

Brinner du för att utveckla både medarbetare och verksamhet? Vill du dessutom jobba i ett företag i expansion som har många spännande produkter i sin portfölj. Då kan du vara personen vi söker. Vi söker nu en sektionschef till Project Management inom utvecklingsenheten i Linköping.

 

Vad du blir en del av

Tycker du om att göra skillnad? På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbeten med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Vår verksamhet bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

Din roll

Sektionen kommer vara en del av Projektkontoret inom Utvecklingsenheten. Sektionen består av ca 10 seniora projektledare som har ansvar driva våra större projekt inom nyutveckling, vidmakthållande och produktvård.

I rollen som sektionschef för Project Management ansvarar du för att coacha, vägleda och motivera dina medarbetare för att nå individuella, projekt och linjegemensamma mål vilket också inkluderar daglig styrning i form av prioriteringar, resursallokeringar och produktkalkylering.


Du ska också aktivt delta i att utveckla vår metodik och våra verktyg inom våra ansvarsområden. Du kommer att jobba tätt tillsammans med dina sektionschefskollegor inom Projektkontoret för att på ett effektivt sätt leda och fördela arbetet inom och mellan sektionerna.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda personal och erfarenhet av projektledning inom produktutveckling.  Du har troligen en universitets- eller högskoleutbildning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där våra ledord i form av Precision - Teamwork - Resultat står i centrum för vårt urval. För oss är det viktigt att du, förutom att leda den egna gruppen, även har förmågan att lyfta blicken och tänka helhet samt generera resultat genom att hugga i när det verkligen gäller.

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt att i din ledarroll fungerar som ett föredöme i organisationen vad gäller ledarskap, kommunikation, affärsmässighet och leveranssäkerhet. Ditt arbete kännetecknas av engagemang, samarbete och tro på att teamet är starkare än individen.


Vår verksamhet, våra medarbetare & våra förmåner

Vill du lära känna vår verksamhet och våra medarbetare? Här hittar du berättelser från några av våra anställda. Om du är intresserad av våra förmåner på Saab i Sverige så kan du läsa om dem här.

Sök idag
Låter detta intressant? Skicka in din ansökan redan idag. Du kan skicka din ansökan på antingen svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag är 2022-01-16 urval sker löpande.

Kontaktinformation
Har du frågor om rollen så kan du kontakta:
Lena Biel  mailadress: lena.biel@saabgroup.com
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.