Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef Prototypverkstad

Karlskoga, Sweden
Closing date: 19 February 2023

Din framtida utmaning

Till vår produktionsenhet i Karlskoga söker vi nu en chef för vår sektion för prototypframtagning.

Med hjälp av ett erfaret och kompetent team på cirka 20 medarbetare kommer du att ansvara för att leverera högkvalitativa prototyper med korta leveranstider till Dynamics utvecklingsavdelningar. Utöver det har sektionen en viktig roll i framtagandet av komponenter och maskindelar till våra egenutvecklade tillverkningsutrustningar där även montage av dessa ingår i sektionens ansvarsområde.

Sektionen har verksamhet både på Dynamics utvecklingskontor där vi har en mekanisk verkstad och på Björkborns industriområde där maskinbyggnad och montering av vissa prototyper sker. Utöver leveranserna av hårdvara har sektionen en viktig uppgift i att tillhandahålla kunskap inom skärande bearbetning och bidra till tillverkningsvänliga produkter.

Sektionen ingår i den produktionstekniska avdelningen vilken består av 5 sektioner med cirka 85 medarbetare med ansvar för produktionsteknisk beredning, underhåll, verktygskonstruktion och testutveckling samt prototypframtagning.

Ditt uppdrag blir att leda verksamheten och säkerställa bra och snabba leveranser till våra interna kunder i en dynamisk miljö där vår verksamhet står inför många intressanta utmaningar. Förutom det viktiga arbetet att leda den dagliga verksamheten på sektionen ansvarar du också för att ta fram vår strategi för hur prototypverksamhet och maskinbyggnad ska utvecklas framåt. Strategin omsätter du sedan i planer, processer och praktik och du ser till att vi har ett bra systemstöd som hjälp.

Din profil

Du är en trygg ledare med ett stort intresse av mekanisk tillverkning och skärande bearbetning som med stor vilja och engagemang leder dina medarbetare för att nå förväntade resultat.

Du är intresserad av att vidareutveckla verksamheten utifrån visioner och strategi samtidigt som du ser nyttan av en effektiv operativ ledning. För att lyckas i denna tjänst krävs även att du har god samarbetsförmåga och att du ser alla fördelar med att jobba ihop med övriga funktioner i företaget.

Vår verksamhet inom explosivämnesbranschen ställer krav på att du har ett högt säkerhetsmedvetande och förmåga till och intresse av att medverka till en god säkerhetskultur.

Du har:

  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

  • Kunskap inom och erfarenhet av skärande bearbetning och ritningsläsning.

  • Erfarenhet av ledarskap

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.