Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef Software Engineering

Karlskoga, Sweden
Closing date: 2 May 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Som sektionschef för en av våra programvarusektioner får du chansen att lära känna och arbeta tillsammans med våra programvaruutvecklare, systemingenjörer och projektledare. Du blir den som ser till att våra programvaruutvecklare har rätt kunskaper och goda förutsättningar att göra sina jobb i en trivsam och utvecklande miljö - nu och i framtiden.
Våra utvecklare arbetar med programmering på många nivåer och inom flera discipliner. Vi jobbar med allt från inbyggda system till stora grafiska planeringssystem. Däremellan finns utveckling av simulatorer, underhåll av äldre system och design av nya.

Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför att vi står inför stora utmaningar med mycket spännande arbetsuppgifter. En självklar del av rollen som sektionschef är att stärka vår förmåga att utveckla programvara med gott resultat och fullgod kvalitet. Här ingår bland annat uppgifter som metodutveckling, att uppmuntra kreativitet och innovationsförmåga, hänga med i intressanta tekniker och att rekrytera långsiktigt och klokt.

Du kommer att bli en del av Saabs affärsområde Dynamics, som erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, träningssystem och kamouflagesystem för försvarsmarknaden och programvaruavdelningen som du kommer att ingå i består just nu ca 90 medarbetare, uppdelade i 6 olika sektioner på tre orter.

För oss är det naturligt att samarbeta med andra sektioner i Linköping, Karlstad och Karlskoga, något som vi ser att du som sektionschef kan förstärka och utveckla. Placeringsort för tjänsten är Karlskoga.

Vi hoppas att du är den vi letar efter.

Din profil

Vi söker dig som förstår behovet av att ta ansvar för, styra och prioritera din verksamhet. Det är naturligt för dig att lyssna och förstå människors motiv och behov, vilket gör dig till en god kommunikatör med förmåga att samordna och skapa förutsättningar för samarbete.

Vi tror att du har intresse för teknik och är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande, gärna med bakgrund inom programvaruutveckling.

All dokumentation för sektionen sker på engelska, därför behöver du behärska både engelska som svenska i tal och skrift väl i denna roll.

Vi värdesätter samarbetsförmåga och gruppdynamik högt och vi ser att du är prestigelös och lösningsorienterad för att trivas på bästa sätt.

Du uppskattar att ha arbetsuppgifter och mål som löper parallellt och är duktig på att prioritera utifrån detta. Du har intresse och förmåga att se och förstå din omgivning och du tar dig an nya projekt med god energi.

Du trivs med att agera utifrån den information du har för stunden och kan göra regelbundna förändringar utifrån behov.

Det är meriterande om du har kunskap och/eller vana i Agila arbetssätt då vi har utmaningar i hur vi planerar och kompetens försörjer våra projekt.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här