Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Strukturanalys

Location
Malmö, Sweden
Closing date
22 May 2022
Apply for this job!

Saab Kockums söker en ny chef till sektionen Structural Analysis and Materials. Vill du leda och ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Structural Analysis and Materials ingår som en vital del i området Submarine Integration. Områdets övriga sektioner är Naval Architecture, Signature Management samt Chief Engineer Office. Sektionens medarbetare utför statiska och dynamiska hållfasthetsanalyser av ubåtarnas olika strukturer och material. Detta omfattar beräkning, provning, interaktion med konstruktions-, produktions- och systemavsnitten, kravanalys, designutvärdering, framtagning av instruktioner samt forsknings- och utvecklingsarbete inom teknikområdet.


Din roll

Som sektionschef för Structural Analysis and Materials kommer du i huvudsak arbeta med personalledning av en grupp mycket kompetenta och hängivna medarbetare som ansvarar för att våra ubåtars skrov och övriga strukturer klarar de extrema påfrestningar de kan utsättas för under olika typer av uppdrag.

Du rapporterar till områdeschefen för Submarine Integration och ingår i områdets ledningsgrupp. Du kommer vara stationerad i Malmö men förväntas resa till varvet i Karlskrona i så stor utsträckning som arbetet kräver. Även andra resor förekommer.


Din profil

Vill du leda och ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och strävar efter att skapa en öppen kultur som präglas av respekt och acceptans, då har du kommit rätt!

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt vid att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller ledarskap, kommunikation, engagemang, samarbete och har en tro på att teamet är starkare än individen.

Vi söker en person med kunskap från teknikbranschen, gärna inom försvarsindustrin eller försvarsmakten. Du skall vara intresserad av att arbeta både operativt med att stötta våra projekt och mer strategiskt med att utveckla ditt område och din personal.
 

För att lyckas i denna rollen behöver du:

  • Tidigare dokumenterade ledaregenskaper, gärna som teamledare eller linjechef med personalansvar
  • Minst Civilingenjörsutbildning gärna med inriktning mot Maskinteknik, Teknisk Fysik eller Farkostteknik. 
  • Tidigare arbetslivserfarenhet från statiska och dynamiska hållfasthetsberäkningar
  • Utmärkta kommunikationsförmågor på såväl svenska som engelska


Det är meriterande om du dessutom har:

  • Gedigen kunskap om utveckling av ubåtar
  • Erfarenhet från liknande roll inom flyg, fordon eller skeppsindustrin
  • Erfarenheter från Marinen
  • Körkort, B
     

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Den här befattningen har krav på säkerhetsklassinplacering och kan medföra krav på visst medborgarskap.


Vad blir du en del av

Saabs affärsområde Kockums har ett av Europas mest moderna skeppsvarv. Vi är inne i ett mycket expansivt läge med ett antal stora ubåts- och ytfartygsprojekt i olika skeden, både pågående och under uppstart. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka samt vara del av en oerhört spännande och unik resa!

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Sista ansökningsdag är den 22 maj. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Om du har några frågor om tjänsten går det bra att kontakta rekryterande chef Per-Ola Hedin på telefon +46 734 18 86 58.