Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef Tactical Environment Simulation, SAAB

Linköping, Sweden
Closing date: 29 March 2023

Training systems är ett område bestående av sju sektioner och cirka 120 medarbetare som utvecklar träningsprodukter för utbildning av piloter och tekniker för vapensystemet Gripen. Vi utvecklar och tillhandahåller även konceptsimulatorer som stödjer utveckling och evaluering. Tillsammans skapar vi,  ”Experience in advance”.

Din roll

Sektionen Tactical Environment Simulation ansvarar för utvecklingen av den taktiska omvärdssimuleringen, CGF (Computer Generated Forces). Som sektionschef kommer du att ha både personal- och verksamhetsansvar för sektionen som består av 15 medarbetare och 4 konsulter. Det innebär ett operativt ledarskap med fokus på verksamhetsledning av sektionen, utveckling av gruppen samt personalansvar för sektionens medarbetare. Ett mångfacetterat, krävande, roligt och utvecklande uppdrag. Arbetet sker tillsammans med din viktigaste resurs, de kunniga och drivna medarbetarna. Du arbetar med deras långsiktiga behov av utveckling såväl som med dagliga förutsättningar inom teamet.

Vi tror att en arbetsmiljö där allas åsikter och idéer är viktiga är en förutsättning för att vi ska kunna möta framtidens utmaningar inom utvecklingsområdet. På Saab får du möjligheten att påverka riktningen på din fortsatta karriär, baserat på dina intresseområden.

Du ingår i områdets ledningsgrupp där du är med och utvecklar hela områdets förmåga, i form av strategier, gemensamma personalfrågor och stöttning mellan sektionerna. Du verkar i ledningsgruppen för att öka delaktigheten och synergierna mellan din sektion och områdets övriga verksamhet. Du verkar även mot uppdragsgivare och andra samarbetsparter från olika avdelningar inom Saab Aeronautics.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet att leda ett mjukvaruutvecklingsteam genom agila principer. Du trivs med att driva en verksamhet och representera denna både inom den egna organisationen och externt.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och driven. Du trivs med att arbeta operativt men att du hanterar också det strategiska perspektivet på ett bra sätt. Du har god förmåga att bygga relationer och få förtroende och tillit från människor omkring dig. Som ledare tar du ansvar för, styr och prioriterar din verksamhet vid behov. Du är kommunikativ och har ett stort intresse för ledarskap och av att utveckla dina medarbetare.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att leda förbättringsarbete med agilt fokus


Arbetet är huvudsakligen baserat i Linköping, men resor inom primärt Sverige kan förekomma, varför det är önskvärt att du har körkort med minst behörighet B.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Om du väljer att skicka in personligt brev ser vi det som önskvärt att du fokuserar på din kompetens och vad du kan bidra med. Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Vid frågor kontakta rekryterande chef:

Rikard Gunzenheimer

073-4187189

rikard.gunzenheimer@saabgroup.com

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.