Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Sektionschef till Capability Training

Linköping, Sweden
Closing date: 30 March 2023

Din roll

Med nya spännande affärsmöjligheter i närtid så har vi ändrat vår organisation för att stärka vårt fokus på nya möjligheter och förmågor, samtidigt som vi inte får tappa fokus på befintlig kund, därför söker vi nu en chef.

Som sektionschef kommer du att ansvara för de icke-certifierande utbildningar vi har inom vårt scoop såsom Human Factors och produktionsutbildningar. Organisationen har både civila och militära kunder och arbetar med två utbildningsgodkännanden, EASA Part 147- och SE-EMAR Part 147.

Sektionen har idag 10 anställda, då vi ser att efterfrågan på utbildning stadigt växer räknar vi med flertalet nya rekryteringar kommer ske löpande de närmaste åren. Du som ansvarig chef kommer att vara delaktig i våra pågående projekt samt i potentiella framtida kontrakt och i affärsutvecklingen.

Du kommer att ingå i ledningsgruppen för ”Aviation training” och därigenom bidra till utveckling av både den allmänna utbildningsförmågan och tillsammans med ledningslaget jobba fram mål och strategier för avdelningen. Som sektionschef kommer du att arbeta på både en strategisk såväl som en operativ nivå och du kommer att ha ett brett kontaktnät såväl externt som internt Saab.

Arbetsuppgifterna består bl.a. av:

  • Ansvar för kostnadsställebudget, resultat och leveranser.
  • Utveckla och underhålla produktportföljen för att uppfylla budget- och strategiska mål.
  • Attrahera nya medarbetare i en växande organisation som anpassar sig till nya krav och teknikutveckling.
  • Coacha och leda sektionen och dess medarbetare både gällande dagliga operativa uppgifter samt långsiktig utveckling.
  • Personal och arbetsmiljöansvar.

Din profil

Du är en ansvarsfull, självgående och innovativ som ledare. Eftersom chefens roll inom organisationen kräver mycket interaktion och samarbete är din sociala förmåga av mycket stor betydelse. Du har ett intresse av att coacha med förmågan att lyssna och uppskattar andras erfarenheter samtidigt som du gärna delar med dig av dina egna.

Nödvändiga färdigheter:

  • Erfarenhet som ledare eller chef.
  • Förståelse för luftfartsbestämmelser och regler.
  • God kommunikationsförmåga på engelska, i tal och skrift.
  • Intresse av att utveckla arbetssättet och våra medarbetare.
  • Generellt sett kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Observera att detta är en löpande rekryteringsprocess och att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Du kan skicka in din ansökan på antingen svenska eller engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.