Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef till Logistikcenter i Arboga

Location
Arboga, Sweden
Closing date
31 January 2022
Apply for this job!

Är du intresserad av logistik, flöden, gods och lagerverksamhet? Är du en passionerad ledare som brinner för effektivisering och förändringsledning? Nu finns chansen för dig att som chef inom avdelning Maintenace, Modification & Supply (MMS) leda våra Logistikcenter i Arboga och Linköping.

Du är organiserad under området Supply Chain, som ansvarar för majoriteten av alla inköp och materialflöden inom Gripen eftermarknad. Avdelningen är inne i en spännande förändringsresa och det finns goda möjligheter att vara med och påverka arbetssätt och flöden och samtidigt växa som individ och ledare. Du kommer att ha personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.

 

Din framtida utmaning

I rollen som sektionschef för vår god- och lagerverksamhet inom område Supply Chain ansvarar du för våra Logistikcenter i Arboga och Linköping. Här arbetar 24 personer och till din hjälp har du en gruppchef i Linköping. På våra Logistikcenter ansvarar vi för mottagning, lagerhållning, plock och avsändning av gods. Vår verksamhet lyder under tillståndet Känd avsändare flygfrakt samt hanterar material som är säkerhetsskyddsklassat vilket medför att du kommer registerkontrolleras.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar
 • Vara aktiv i området Supply Chains ledningsgrupp
 • Säkerställa våra Logistikcenter roll inom avdelning MMS och i våra flöden
 • Säkerställa att vi arbetar enligt de krav vi har från myndigheter och kunder.
 • Skapar förutsättningar och driva/leda förändringsarbete och utveckling av verksamhet och personal
 • Ha en nära och regelbunden kontakt med närliggande verksamheter och brukare för att skapa förutsättningar för ett gott och effektivt samarbete
 • Arbeta med att effektivisera, automatisera och harmonisera verksamheten inom våra Logistikcenter samt övrig gods och lagerverksamhet inom Business Area Aeronautics

Den du är idag:

Vi ser att du som person är noggrann, analytisk, strukturerad och har en stark drivkraft.  Du brinner för ledarskapet och värdesätter teamwork, kommunikation och relationsbyggande. Du bör tycka om en vardag där nya utmaningar är en del av det normala.
 

Du har:

Relevant eftergymnasial utbildning i inköp och logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av att jobba med planering inom inköp och logistik samt gods och lagerverksamhet.

 • Van användare av (IFS) affärssystem och Microsoft Office (Word, Excel & Power Point)
 • Chefs- eller ledarerfarenhet in logistikområdet.
 • Kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska
 • Flexibel samt nyfiken och öppen för nya arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av att jobba med planering inom inköp och logistik samt gods och lagerverksamhet.
 • ​Vara en lagspelare med god förmåga att samverka i team
 • Förmåga att leda kollegor i frågeställningar för att skapa framdrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.
 

Vad du blir en del av

Du blir en del av området Supply Chain inom avdelning Maintenace, Modification & Supply, Business Unit Gripen Sustainment, Aeronautics.

Området består förutom den egna sektionen av sektionerna Operativt inköp och Strategiskt inköp, samt funktioner för verksamhetskvalitet, verksamhetsutveckling och projekt-ledare/logistikutvecklare inom Supply Chain.

Vi genomför en rad förändringar i vår verksamhet för att kontinuerligt anpassa oss mot nya utmaningar och framtida affärer. Du kommer därför att verka i expansiv miljö där vi ständigt jobbar med vårt medarbetar och ledarskap för att åstadkomma en god arbetsmiljö som främjar karriärsutveckling och personlig tillväxt
 

Vi tillämpar löpande urval för denna rekrytering vilket innebär att rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Om du känner dig säker på att du matchar profilen som beskrivs ovan - vänligen vidarebefordra din ansökan så snart som möjligt! 

Sista ansökningsdag: 2022-01-31


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.