Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef till programvarusektion, Saab Dynamics

Linköping, Sweden
Closing date: 5 April 2023

Din roll

Som sektionschef för en av våra programvarusektioner får du chansen att lära känna och jobba tillsammans med våra programvaruutvecklare, systemingenjörer och projektledare. Du blir den som ser till att våra programvarutvecklare har rätt kunskaper och goda förutsättningar att göra sina jobb i en trivsam och utvecklande miljö - nu och i framtiden.

Våra utvecklare arbetar med programmering på många nivåer och inom flera discipliner. Vi jobbar med allt från inbyggda system till stora grafiska planeringssystem. Däremellan finns utveckling av simulatorer, underhåll av äldre system och design av nya. Just nu befinner vi oss i ett expansivt skede vilket medför att vi står inför stora utmaningar med mycket spännande arbetsuppgifter.

En självklar del av rollen som sektionschef är att stärka vår förmåga att utveckla programvara med gott resultat och fullgod kvalitet. Här ingår bland annat uppgifter som metodutveckling, att uppmuntra kreativitet och innovationsförmåga, hänga med i intressanta tekniker och att rekrytera långsiktigt och klokt. För oss är det naturligt att samarbeta med andra sektioner i Linköping och Karlskoga, något som vi ser att du som sektionschef kan förstärka och utveckla.

Din profil

Vi söker dig som förstår behovet av att ta ansvar för, styra och prioritera din verksamhet. Det är naturligt för dig att lyssna och förstå människors motiv och behov, vilket gör dig till en god kommunikatör med förmåga att samordna och skapa förutsättningar för samarbete. Vi tror att du har intresse för teknik och är civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande, gärna med bakgrund inom programvaruutveckling. All dokumentation för sektionen sker på engelska varför du behöver behärska både engelska som svenska väl i denna roll.

Vi värdesätter samarbetsförmåga och gruppdynamik högt och vi ser att du är prestigelös och lösningsorienterad för att trivas på bästa sätt. Du uppskattar att ha arbetsuppgifter och mål som löper parallellt och är duktig på att prioritera utifrån detta. Du har intresse och förmåga att se och förstå din omgivning och du tar dig an nya projekt med god energi. Du trivs med att agera utifrån den information du har för stunden och kan göra regelbundna förändringar utifrån behov. Det är meriterande om du har kunskap och/eller vana i agila arbetssätt då vi har utmaningar i hur vi planerar och kompetensförsörjer våra projekt. Placeringsort för tjänsten är Linköping.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Dynamics utvecklingsenhet leder utvecklingen av teknik, kvalitet, processer, metoder och verktyg för alla Dynamics understöds,- missil- och undervattensprodukter. Programvaruavdelningen är en del av Dynamics utvecklingsenhet och består just nu av drygt 100 medarbetare vid totalt fem sektioner fördelade på de två orterna Karlskoga och Linköping. Vi behöver växa till fyra sektioner i Linköping och hoppas att du vill leda en av dessa sektioner.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.