Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Sektionschef till Research & Product Development

Linköping, Sweden
Closing date: 16 December 2023

Letar du efter en spännande möjlighet att leda en verksamhet under expansion där du får chansen att utveckla både verksamhet och personal? Vi har den perfekta utmaningen för dig och behöver dig till vårt team!

Din framtida roll

Vi söker en trygg och inspirerande ledare med stort intresse för att tillsammans med dina kollegor driva, påverka och utveckla riktningen för vår verksamhet framåt. Som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp där du kommer att jobba nära andra chefer för att tillsammans nå avdelningens mål. Du kommer att leda en sektion med cirka 15 medarbetare i Linköping och Järfälla som främst arbetar med utveckling av mjukvarubaserade nätverks- och kommunikationsprodukter. I din roll kommer du att arbeta mycket med kompetensförsörjning och ständig utveckling av arbetssätt både inom sektionen och i gränsytor till övriga funktioner.

Din profil

För att lyckas i rollen som sektionschef tror vi att du är en energigivande ledare med en välgrundad omdömesförmåga. Du har förmåga att skapa ett innovativt och förtroendefullt arbetsklimat där medarbetarna känner engagemang för helheten. Du värderar god kommunikation som en nyckel till framgång och främjar ett gott samarbete inom hela organisationen.

Vi ser gärna att du har:

  • Ledarerfarenhet som exempelvis chef, projektledare eller teamledare, gärna med fokus på mjukvaruutveckling och kommunikationsteknologi.
  • Relevant högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande, t.ex. systemvetenskap eller en civilingenjörsutbildning.
  • Praktisk erfarenhet från att arbeta i organisationer med kraftig tillväxt, komplexa miljöer, och organisationer där verksamheten är distribuerad över flera siter.
  • Besitter utmärkt organisationsförmåga och kan planera och hantera resurser till projekt.
  • Drivande med ett intresse för att coacha och utveckla både människor och verksamhet.
  • Det är en fördel om du även har erfarenhet av arbete inom försvarsindustrin.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.