Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Sektionschef Validation & Comissioning

Linköping, Sweden
Closing date: 2 October 2023

Vill du arbeta med att utveckla både personal och produkter men även vara med och utveckla arbetssätten för vår valideringsverksamhet? Som chef för en av två Verifierings och Validerings-sektioner hos oss på Saab Dynamics i Linköping får du chansen att fortsätta arbetet med att styra, men också förändra en sektion, tillsammans med din chefskollega på den andra Verifiering-sektionen på orten, med allt vad det betyder i utveckling av människor, teknik och metodik.

Din roll

Sektionens uppdrag är att på ett affärsmässigt sätt säkerställa att våra produkter integreras på ett korrekt sätt på kundens plattformar och uppfyller kundens krav på detta, samtidigt som de uppfyller övriga krav på funktion och användbarhet. Som sektionschef hos oss kommer du att, som en del av avdelningen Specialty Engineering and Verification, leda en sektion med där de flesta medarbetare är ute hos kund en betydande del av sin tid. Sektionen är inne i en förändringsfas där verksamheten delvis har ändrats och det kommer att krävas en hel del arbete för att fortsätta denna förändringsresa och att få alla medarbetare med i detta.

Vi jobbar från framtagning av valideringsstrategier till att tillsammans med kund säkerställa att produkterna fungerar såsom avsett, med en hel del verifiering och validering dessemellan. En naturlig del av arbetet är också att löpande förbättra våra processer och metoder.

Som sektionschef kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp och förväntas där ta en aktiv roll även utanför ditt eget primära ansvarsområde. Sektionen är under förändring, vilket innebär att en stor del av din uppgift kommer att vara att säkerställa att sektionsmedlemmarna är med samtidigt som du behöver rekrytera ytterliga sektionsmedlemmar. Vi är just nu inne i en expansiv fas, vilket innebär att du kommer att få goda möjligheter att forma en växande grupp och dess arbetssätt i en tid av förändring. För att hantera våra åtaganden behöver vi både öka numerären och utveckla våra arbetssätt.

Din profil

Att utveckla både medarbetarna och verksamheten ligger dig varmt om hjärtat. Du lägger stor vikt vid att i din ledarroll fungera som ett föredöme i organisationen vad gäller affärsmässighet, leveranssäkerhet och kommunikation. Ditt arbete kännetecknas av samarbete och tro på att teamet är starkare än individen.

Vi tror att du har en teknisk utbildning i botten och att du har erfarenhet av att ha arbetat praktiskt med Verifiering, validering och/eller Systems Engineering. Din tekniska bakgrund har du kompletterat med erfarenhet från ledarskap, gärna i någon form av chefsroll.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Hos oss på Saab Dynamics får du möjligheten att jobba i en del av Saab som är lite av det lilla företaget i det stora, vilket innebär en bredd i teknik och kontaktytor som kanske är lite utöver det vanliga. Du kommer att tillhöra avdelningen Specialty Engineering and Verification inom utvecklingsenheten. Avdelningen ansvarar för cybersäkerhet, systemsäkerhet, ILS, mekanisk miljö och verifiering för samtliga understöds-, missil- och undervattensprodukter.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.