Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschef Warhead & Fuze till BA Dynamics

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
24 October 2021
Apply for this job!

Din roll

Som sektionschef så kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer i huvudsak att arbeta med personalledning, coachning och utveckling av personal, utveckling av arbetsmetoder, kalkylering inom ansvarsområdet och granskning av tekniskt underlag. Du kommer att få ansvar för ett 20-tal kvalificerade ingenjörer.

Sektionens ansvarsområde:

  • Konstruktion
  • Stridsdels- och tändrörsteknologi
  • Produktvård
  • Produktionsstöd
  • Lasersvets
  • Föreståndare Explosivvaruhantering

I rollen som ledare kommer du att vara ansvarig för att leda gruppen Warhead & Fuze. Del av rollen är att arbeta operativt genom att deltaga i våra utvecklingsprojekt samt ansvara för att företaget behåller sin världsledande ställning inom teknikområdet.

Din profil

Du är en självgående ledare som är van att anta utmaningar. Du har ett prestigelöst arbetssätt och har en god förmåga att skapa förtroende. Om du har erfarenhet inom teknikområdet är det naturligtvis ett fördel. Du skall även ha en personlighet som utstrålar ett lugn och systematik för att i en framtid efter genomförd intern utbildning kunna gå in i rollen som arbetsmiljöansvarig och explosivvaruföreståndare inom ansvarsområdet. Du är förmodligen civilingenjör i grunden eller har erfarenhet som bedöms likvärdig samt ett antal års erfarenhet som ledare.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Avdelningen System Design är en del av Saab Dynamics utvecklingsenhet. Avdelningens teknikområde är både brett och djupt. Till avdelningens ansvar hör ett antal teknikområden som antingen kan sorteras  in under sensorer och signalbehandling eller explosivämnen och verkan. Sektionerna  är indelade i guidance, navigation and control som ansvarar för guidance och control, navigering/positionering  samt simuleringsmodeller. Radarsektionen tillhandahåller kompetens inom algoritmer för radarmålsökare samt mikrovågsantenner och -algoritmer. Bildbehandling och optronik utvecklar elektrooptiska målsökare. Sonarsektionen har ansvar för undervattenssensorer med tyngdpunkt på hydroakustik. Explosivämnesteknik ägnar sig åt livslängdsteknik, tändämnen och verkansanalys.

Det breda teknikansvaret gör att många av företagets specialister tillhör avdelningen. Det stora teknikdjupet gör att vi gärna samarbetar med universitet i form av industridoktorander och gränsgångare. Utbildning, utveckling och innovation är frågor som är viktiga för oss. Vi har ett integrerat arbetssätt tillsammans med övriga delar av företaget under produktens hela livscykel.

Vår avdelning är fördelad på tre geografiskt från varandra skiljda platser. Två i Karlskoga och en i Linköping. Den nu lediga tjänsten har placering på Björkborns industriområde i Karlskoga.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut, varför vi uppmuntrar dig att söka redan idag om du känner att detta är rätt utmaning för dig!