Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Sektionschefer till Power Distribution Design

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
20 August 2022
Apply for this job!

Vill du arbeta på en kreativ arbetsplats och bidra till säkrare samhällen?

Vi söker två kollegor med kunskap och intresse för att leda våra fantastiska medarbetare inom utveckling av kraftsystem för radarsystem i Göteborg.


Din roll

Som chef för en av de två sektionerna för Power Distribution Design kommer du att vara en del av ledningsgruppen och rapportera till chefen för Electronics and Embedded Design.

Ditt ansvar innefattar:

 • Att coacha och leda din personal till att nå uppsatta mål och strategier

 • Utveckling, integration och verifiering av kompletta elsystem för radarsystem

 • Konstruktionsansvar för ingående produkter, såsom inköpta elverk, kraftaggregat, paneler, fördelningsboxar, m.m.

 • Bidra till att utveckla gemensamma processer och verktyg

 • Samarbete internt med utvecklingsenheter för exempelvis datorplattformar, mekanik och systemutveckling

 • Samarbete nära kunder när det gäller eftermarknads- och serviceåtaganden

Som medlem i vår ledningsgrupp leder du verksamheten för din sektion och bidrar till avdelningens mål och strategier. Det är viktigt att du kan och vill coacha och leda din personal så att de får bra förutsättningar att utvecklas och att lyckas med sina åtaganden. Tillsammans med övriga medlemmar i ledningsgruppen kommer du att delta i att definiera och uppfylla avdelningens gemensamma mål.

I dag är vi en ledningsgrupp med erfarna och hjälpsamma kollegor som stöttar varandra i det dagliga arbetet och det är viktigt att det är just så. Just nu är vi i den lyckosamma situationen att vi har vuxit i antal medarbetare och behöver bli fler i ledningsgruppen. Vi har delat sektionen för Power Distribution Design till två sektioner och vi söker nu chefer till dessa. Det är en förutsättning att cheferna för dessa sektioner har ett mycket tätt samarbete för att lösa våra uppdrag.

De nya sektionerna har i startläget 11 medarbetare vardera och de förväntas växa.

Din profil

Det är viktigt att du har förmåga och intresse för att utveckla och stärka dina medarbetare. Som chef behöver du ha kommunikativa ledaregenskaper för att skapa engagemang och energi. Som chef på Saab kommer du att utvecklas med hjälp av dina kollegor och i utvecklingsprogram.

Vi tror att du har bäst förutsättningar att lyckas om du har någon form av ingenjörsutbildning och har kunskap och intresse för områdena nedan:

 • Erfarenhet från elektronikdesign

 • Erfarenhet från design av kraftelektronik är meriterande

 • Passion för teknik och produktutvecklingsprinciper

 • Förmåga och intresse för att leda, utveckla och utmana dina medarbetare

 • Starkt driv, uthållighet och förmåga att generera energi

 • Affärsförståelse och kundfokus

 • Förmåga och intresse för att bidra till och uppfylla avdelningens mål och strategier

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radar, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Verksamheten bedrivs i Sverige, USA, UK, Australien, Tyskland, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Danmark och Finland.

Business Unit Radar Solutions är en affärsenhet inom Surveillance och har cirka 1300 anställda globalt med huvudkontor i Göteborg, Sverige med de största internationella anläggningarna i USA och Förenade Arabemiraten. Radar Solutions tillhandahåller luftburna, markbaserade och marina radarlösningar till världsmarknaden.

Engineering har designansvar för alla nivåer av delsystem för vår radarportfölj, samt för antenn- och mikrovågssystem till alla radar- och elektronisk krigföringssprodukter  inom Surveillance, inklusive stöd för alla leveransfaser i våra kontrakt. Engineering ansvarar för att leverera i tid till överenskommen kostnad till våra projekt, samt att uppfylla våra kostnadsminskningsmål för utveckling och tillverkning.
Engineering har cirka 700 anställda i Göteborg och Luleå.

Electronics and Embedded Design är en utvecklingsavdelning inom Engineering, med ansvar för att utveckla kraftsystem, digitalkonstruktioner samt mjukvara för inbyggda system.
Electronics and Embedded Design har ca 100 anställda.

På Saab letar vi efter ledare som tar fram det bästa ur våra anställda. Om du vill vara en del av att leda och bidra till vårt uppdrag, att utveckla och förbättra vår högteknologiska portfölj inom radarområdet och arbeta mot vårt mål att göra människor och samhälle säkra, så har vi jobbet åt dig. Vi välkomnar dig till en arbetsplats med inspirerande utmaningar där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi tror att en öppen miljö, där allas åsikter och idéer är välkomna och en förutsättning för vår framtida utveckling. På Saab får du möjlighet att påverka din karriärutveckling baserat på dina intresseområden.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.