Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Senior Associate Logistics Analysis Engineer sökes till ILS Submarine Management

Malmö, Sweden
Closing date: 8 April 2023

För att ytterligare stärka vår organisation inför kommande projekt söker vi en RAMS (Reliability, Availability, Maintainability and Supportability) ingenjör/ Driftsäkerhetsingenjör med placering i Malmö. Integrated Logistics Support (ILS) ingår i området Specialty Engineering (SE) och är det som inkluderar de tekniska discipliner vilka inte är typiska för den huvudsakliga tekniska insatsen, alltså det på Saab Kockums som avses som tvärteknik.


Din roll

I rollen ansvarar du för analyserna för att våra ubåtar har en hög tillgänglighet och driftsäkerhet. Arbetet innebär att genomföra driftsäkerhets-, underhålls- och livscykelkostnadsanalyser, ta fram underhållsplaner och dimensionera reservmaterial. Arbetet genomförs huvudsakligen under fartygets konstruktions- och byggnadsfas. När fartygen tagits i drift så stödjer du kunden med analysarbete t.ex. i samband med att fartyget behöver modifieras. Analysarbetet kräver förståelse för fartygets tekniska funktioner och dess användning, därför arbetar du nära systemutvecklare och konstruktörer. Du kommer även i kontakt med kund, användare och leverantörer vilket ställer krav på din sociala och anpassningsbara förmåga.

ILS Submarine Management ser till att fartygets olika system och komponenter fungerar bra, att de är lätta att underhålla, finns reservdelar, verktyg och dokumentation och sist men inte minst ska besättningen ha rätt utbildning. Vi har vår verksamhet i både Malmö och Karlskrona.

Din profil

Du bör vara driven, strukturerad, metodisk och en god lagspelare!

Dina kvalifikationer:

  • Ingenjör – BSc /MSc
  • Minst 3 års erfarenhet från något av områdena: Teknisk Information, Logistics Engineering, Systems Engineering, Development Engineering
  • Utmärkt Svenska och Engelska i tal och skrift
  • LSAR, Windchill Quality Solutions (Relex), Creo
  • Avancerad nivå inom Microsoft Office, Word and Excel
  • Mervärde om du har militärbakgrund eller utförd värnplikt

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

ILS Submarine Management bidrar till att fartygets olika system och komponenter fungerar bra, att de är lätta att underhålla, finns reservdelar, verktyg och dokumentation och sist men inte minst att besättningen får rätt utbildning. Vi är en härlig mix av folk och vår verksamhet finns både i Malmö och Karlskrona.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan, du behövs!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.