Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Senior Business Controller till Advanced Programs

Linköping, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi har en unik möjlighet för en affärsinriktad controller att ta plats i Advanced Programs. Rollen är en viktig del i arbetet med vårt konceptprogram för framtida stridssystem. Det innebär att arbeta nära kontraktsansvariga, projektledare och verksamhetsansvariga för att förstå hur förändrad planering, risker och möjligheter, kommersiella och tekniska frågor påverkar den ekonomiska utvecklingen.

Arbetet omfattar att aktivt delta och bidra till förbättringar och framsteg i processer, system och kontroll inom finansområdet. Du kommer ingå i ett mindre arbetslag som tillhör Business Unit Advanced Programs, med ansvar att stödja chefer och kontraktsansvariga inom affärsenheten.

Rollen inbegriper även att du:  

  • Leverera ekonomiska nyckeltal i kontraktet och tillsammans med teamet bidra till affärsenhetens mål och prestationer.

  • Övervakar och kontrollerar finansiella delar av kontraktet såsom uppföljning och analys, förbereda budgetar och prognoser samt initiera åtgärder för att förbättra den ekonomiska prestationen för att nå målen.  

  • Är aktiv i kunddialogen och väl förtrogen med kundavtal, kontrakt, beställningar samt förbereder förändringar i omfattning, nya anbud, rapporter och dokument.

  • Tar en aktiv roll i ledningsgruppen för de avdelningar som primärt ansvarar för utförandet av verksamheten inom kontraktet. 

Din profil

Vi tror att du som söker har flerårig erfarenhet av att jobba som Business Controller och en akademisk examen som civilekonom. Vi tror vidare att du har höga kommunikationsfärdigheter och trivs med att samarbeta med människor från olika delar av organisationen. För att lyckas i denna roll är det viktigt att vara proaktiv, självständig samt ha analytisk och pedagogisk förmåga för att förstå och förklara ekonomiska orsakssamband.

Vi söker en engagerad och målinriktad individ med förmågan att omfamna förändringar och aktivt driva dem framåt. Vi tror att du som söker gärna spelar en central roll i att identifiera utmaningar och implementera lösningar.

Om du har tidigare erfarenhet inom Mercur, Agresso och/eller Antura ser vi det som en merit.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Med tanke på stundande semestertider kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Men tycker du att tjänsten låter intressant? Sök redan idag! Du kan ansöka både på svenska och engelska. Vi ser fram emot din ansökan!