Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Senior Fältservicerepresentant för utlandsuppdrag - Anãpolis, Brasilien

Location
Linköping, Sweden
Closing date
29 October 2021
Apply for this job!

Senior Fältservicerepresentant för utlandsuppdrag - Anãpolis, Brasilien

Har du goda kunskaper kring och flera års erfarenhet från Gripensystemet samt förmågan att med bra resultat leda ett team mot uppsatta mål? Läs mera om vårt spännande uppdrag nedan och sök redan idag!

Din roll

Var med oss på Aeronautics och stötta våra kunder i Anãpolis, Brasilien. Under 2021-2026 kommer Gripen E/F att vara i drift i det brasilianska flygvapnet och Saab kommer att ha en supportgrupp på plats för att hjälpa och vägleda den brasilianska luftvapen organisationen COMAER i deras drift av Gripen E/F fightersystemet.

Vi letar nu efter en Senior Fältservicerepresentant (SFSR)/Teamledare som drivs av att stötta kunder i en ny miljö. Tjänsten börjar med utbildning i Linköping och du kommer att vara bland de första som går på en typ-kurs Gripen E. Uppdraget fortsätter sedan som en utlandsställning i Anãpolis, Brasilien under minst 2 år.

Som Senior FSR/Teamledare kommer du att ansvara för supportteamet och planera samt samordna de resurser som krävs för att kunna stödja kunden. För att lyckas i rollen måste du ha ingående kunskaper kring Gripen systemet, supporttänkande och någon form av ledarerfarenhet. Denna kombination skapar en bra grund för att kunna lyckas i rollen.

Ansvarsområden:

 • Hantera det dagliga arbetet för supportgruppen.
 • Hantera och kommunicera med operatören för att uppfylla våra av kontraktskrav.
 • Representera supportgruppen vid interna och externa möten.
 • Ta ansvar för att processer och att luftfartssäkerhetsregler följs.
 • Skapa operativa rapporter till hemorganisationen och kunden.
   

Din profil

Denna position är en viktig roll för vår framgång att leverera i våra åtaganden. Arbetet innebär nära kontakt med kund på flygbasen och supportfunktioner i Sverige. Du blir även en ambassadör för Saab i kundlandet. Du måste ha god kommunikativ förmåga, vara relationsorienterad och ha lätt att interagera med andra.

För att trivas i denna roll gillar du att samarbeta och har en vilja att hjälpa andra. Du är målorienterad, gillar problemlösning och är lösningsorienterad.

Vi letar efter någon med:

 • Dokumenterad erfarenhet från att leda grupper i arbetssammanhang.
 • Förmåga att förutse problem och förbereda åtgärder tillsammans med teamet.
 • God kunskap och flera års erfarenhet av Gripensystemet.
 • Erfarenhet av flygande verksamhet på plats gällande militära kunder.
 • Goda färdigheter i att kommunicera, lyssna och fatta beslut på ett diplomatiskt sätt.
 • Har erfarenheter från driftsprocesser och flygsäkerhetsförordningar.
 • Förmåga att representera supportgruppen.
   

Du bör också:

 • Vara kund- och team orienterad.
 • Trivas i nya sammanhang.
 • Vara nyfiken och öppensinnad för en ny kultur
   

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Aeronautics är i uppstartsfasen av att etablera en lokal närvaro i staden Anãpolis som är belägen en timme från den större staden Goiânia. I Anãpolis har det brasilianska flygvapnet en bas där alla serieflygplan kommer att supporteras ifrån.

Du kommer att vara en del av ett team av Saabanställda som består av tekniker, piloter, fältservicerepresentanter, planerings- och logistikingenjörer. Tillsammans kommer ni att ha ett nära samarbete för att supportera vår kund i deras verksamhet.

Urval och intervjuer sker löpande så dröj inte med att skicka in din ansökan!

Sista ansökningsdatum: 2021-10-29

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem samt framtidsstudier som förberedelse för framtida bemannade och obemannade flygsystem och vidareutveckling av befintliga produkter. Verksamheten bedrivs i Sverige, Brasilien, Norge, Pakistan, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och USA.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.