Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Senior Flight Inspector till SAAB i Nyköping

Linköping, Sweden
Closing date: 19 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din Roll

Vi behöver förstärka vår sektion Special Flight Operations med en Senior Flight Inspector / Senior Flygmätare med ambitioner.

Som flygmätare hos oss ingår det att som inspektör verifiera signal i luften genom att granska utsänd signal ifrån marken med vårt mätsystem och säkerställa att signal i luften är inom toleranser. Samverkan med kapten och styrman är en viktig del av flygmätningsuppdragen så en förståelse för flygning är viktigt. Utöver själva flygningsverifieringen ingår all den planering som utförs innan och efter flygningen.

Denna specifika tjänst innebär även uppföljning ute hos våra kunder/flygplatserna. Du kommer medverka i förbättringsarbete och händelseuppföljning kring våra åtaganden.

Tjänsten innebär en del oviss planering då det är många parter involverade innan ett uppdrag kan utföras. Därför innebär det också att man vissa veckor kan behöva var borta hela veckan medans andra veckor innebär arbete ifrån kontoret. Tjänsten innebär resor inom Norden och cirka 100 resdagar per år, vilket du behöver vara beredd på för att kunna axla den här rollen.

För att utföra denna tjänst finns ett fastställt utbildningsprogram med certifiering som du kommer att få genomgå.

Utöver rollen är vi som organisation en kundfokuserad, öppen och platt organisation där allas åsikter är välkomna, vilket vi ser som en förutsättning för vår utveckling framåt. Du kommer att vara en del av en sektion som har verksamhet i Arboga, Nyköping, Linköping och Sundsvall.

Placeringsort för den här tjänsten är Nyköping.

Inom sektionen Special Flight Operations erbjuder vi tjänster riktade mot Försvarsmakten, Totalförsvaret via MSB med brandbekämpningsflyg, och civila kunder främst flygplatser där vi bedriver flygmätning.

Du kommer arbeta tillsammans med erfarna systemförvaltare och tekniker där upplärningen till stor del består av samverkan. Du får inledningsvis en dedikerad mentor där vi tillsammans tar fram en utvecklingsplan så att vi kan nå våra mål tillsammans.

Din Profil

Vi söker dig som är tekniker, gärna med erfarenhet av tekniskt arbete på en flygplats och fördelaktigt har el, elektro eller mätbakgrund. Du är en självständig och ansvarsfull person med intresse för tekniska system som tycker att kontinuerligt lärande är viktigt och du gärna hittar kreativa lösningar på problem.

Då vi arbetar i team och att hela vårt arbete genomsyras av att vi interagerar med kund så ser vi att du är en social och lyhörd person som obehindrat kan utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. (Krav på klass 6 eller motsvarande i svenska och goda kunskaper i engelska, lägst klass 4). Givetvis är det även av vikt att vi som arbetar inom organisationen har ett gott kundbemötande med flygsäkerheten i fokus.

Önskvärt är om du har erfarenhet av ett eller flera områden nedan:

  • Radiosystem
  • Navigationshjälpmedel
  • Flygmätning

Ett flygtest kravställs innan anställning, där du följer med vid ett ordinarie flygmätningsuppdrag, där du och vi får en känsla för om du kan utföra kommande uppdrag.

Med tanke på den kommande semesterperioden kan du förvänta dig återkoppling på din ansökan efter sommaren. Om du tycker att tjänsten låter intressant är du varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här