Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior FPGA-utvecklare

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 13 April 2023

Har du jobbat som FPGA-utvecklare i minst 5 år, och har jobbat med avancerad funktionsutveckling inom firmware/FPGA? Vi erbjuder dig nu möjlighet att få vidareutveckla dig inom detta område, och få jobba med spjutspetsteknik som används bland annat i Gripen och GlobalEye.

Din roll

Du kommer jobba i ett agilt team tillsammans med andra trevliga kollegor, tvärfunktionellt tillsammans med personer från till exempel mjukvara, system samt integration och verifiering. Arbetsuppgifterna kan innehålla komponenter av utveckling, design, samt att testa och integrera funktionerna isolerat och i ett system.

Din profil

Som person är du engagerad och nyfiken, ansvarstagande och har en vilja att lära dig och förstå. Troligtvis har du ett stort teknikintresse, och gillar att samarbeta i team mot gemensamma mål.

Du har jobbat med utveckling av komplexa och stora funktioner i firmware, troligtvis som en del i lite större system. Erfarenhet av signalbehandling, Matlab, Python, versionshantering i GIT eller liknande, tcl, mjukvaruutveckling och system-on-chip är också starkt meriterande.

Du har också en relevant teknisk högskoleutbildning.

Vi erbjuder dig nu möjlighet att vidareutveckla dig inom firmware/FPGA och avancerad signalbehandling med användning inom något av våra spännande och högteknologiska produktområden.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Affärsenheten Electronic Warfare and Aircraft Systems utvecklar världsledande produkter inom elektroniskt självförsvar för att upptäcka, lokalisera och övervaka potentiella hot. Våra produkter används i luften, till sjöss och på land.

Enheten Software Engineering utvecklar mjukvaran för dessa produkter, stödverktyg för analys och dess utvecklingsmiljöer. Du kommer att tillhöra sektionen Signal Processing FW med ca 15 kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor i varierande åldrar.

Låter detta som något för dig? Ansök redan idag! Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.