Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Senior HW Designer till Video & Display Systems

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 2 April 2023

Vi söker en driven, strukturerad lagspelare med vilja att lösa tekniska utmaningar. Är det du? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som senior hårdvarukonstruktör kommer du att arbeta med hårdvaruutveckling både på systemnivå och detaljnivå inom Video and Display Systems produktutveckling. Rollen innebär att du är delaktig i hela utvecklingen från krav, design, implementation, integration till verifiering och produktifiering. I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta i nära samarbete med systemingenjörer, teamledare, mjukvaruutvecklare, PLD-utvecklare och produktion.

Din profil

Vi letar efter dig som har erfarenhet av elektronikutveckling och som vill fortsätta att arbeta brett och djupt inom området. Hos oss kommer du att vara involverad i alla faser i utvecklingsarbetet såsom specificering, HW-systemering, konceptuell design, arkitekturfrågor, detaljerad design, tester i labb, integration, verifiering och dokumentation. Konstruktionerna som du tar fram innehåller typiskt FPGA, processorer, grafikprocessorer, DDR-minnen, digitala och analoga videointerface samt ethernet och PCI Express för kontroll och styrning.

Vi ser att du har kunskap inom EMC-området. Fokus är high-speed design och verktygen som används är Xpedition Enterprise från Siemens (Mentor Graphics). För kravhantering använder vi DOORS. Du är även intresserad av teknisk team-ledning och du får gärna ha jobbat med layout samt PLD-utveckling, men det är inget krav.

Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom elektroteknik och du har minst 5 års erfarenhet av elektronikområdet. Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra sektionen Video Processing, en sektion med huvudsakligen hårdvarukonstruktörer, FPGA-konstruktörer samt hårdvarunära mjukvaru-konstruktörer.  Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 70-tal medarbetare placerade i Järfälla, Stockholm. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, Ethernet kommunikation och machine learning.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.