Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
sales-and-marketing.jpg

Senior Marknadsförare för Gripen!

Linköping, Sweden
Closing date: 4 June 2024

I den här rollen får du möjlighet att ansvara för kundrelationen genom hela säljprocessen.Vill du vara med och påverka i det större sammanhanget? På Saab är din del viktig!

Din roll

Du kommer leda affärsutveckling i enlighet med Saabs affärsprocess, där du ansvarar för kundrelationen genom hela säljflödet. Du kommer bli en del av försäljningsteamet med ansvar för marknadsföring och försäljning av Gripen globalt. Vårt team präglas av en hjälpsam atmosfär där vi delar med oss av kunskap med ett lösningsorienterat fokus.

Ansvarsområden

  • Utveckla och underhålla relationer med kunder och myndigheter

  • Analys och bedömning av relevanta kundbehov och trender som matchar Saabs produktportfölj.

  • Identifiera och/eller skapa kunderbjudanden och påverka kunden.

  • Utveckla säljstrategi anpassad för aktuell kund

I rollen förekommer resor, där en stor del av arbetet är att besöka våra kunder i alla delar av världen.

Din profil

För att lyckas i rollen är du skicklig på att snabbt orientera dig i främmande miljöer och med olika typer av människor. Du är skicklig på att anpassa dialog efter vem du pratar med, är lyhörd och kommunicerar med tydlighet.

Vidare önskar vi följande kompetenser

  • Affärsmannaskap inkluderande förståelse för politiska aspekter, kundekonomisk status, kundorganisationer och upphandlingsprocesser, beslutsprocesser och lagstiftning.

  • Kulturell medvetenhet om region och land inklusive nätverkande, förhandlingar etc. Erfarenhet av att ha jobbat i annat land är meriterande (önskemål om Latinamerika)

  • Kommunikations- och presentationsförmåga. God nivå på kommunikation i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Möjlighet att kommunicera på portugisiska eller spanska är meriterande

  • Bakgrund från svenska flygvapnet med operativ flygerfarenhet är meriterande

Din tidigare arbetslivserfarenhet syns i ditt sätt att axla ansvar, våga ta plats och behålla lugn och struktur även när det är högt tryck. Med ett metodiskt arbetssätt och god förmåga att prioritera tid och fokus på rätt sak kommer du lyckas i rollen.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här