Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Senior Mechanical Designer med inriktning på ergonomi

Location
Malmö, Sweden
Closing date
15 August 2021
Apply for this job!

Vi utökar vårt team med en Senior Machanical Designer med inriktning ergonomi. Detta är en ny roll hos oss där du blir en frontfigur inom området!
 

”Utmanande jobb med komplex teknik såväl nationellt som internationellt. Ett härligt gäng med häftigt lagarbete och energiska kollegor.” Joakim Olsson, Senior Mechanical Designer

Din framtida utmaning

Din roll som Senior Mechanical Designer på Arrangement Fore innebär konstruktion inom såväl nybyggnation som modernisering av ubåtar. Som Senior Mechanical Designer kommer du vara en av de mest erfarna och fungerar som ett stöd åt andra konstruktörer på avdelningen. Konstruktionsarbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med angränsande kompetensområden såsom beräkningsingenjörer, svetsingenjörer och produktionspersonal - allt för att säkerställa konstruktionen.
 

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. innebära:

Placera (system och detalj), arbeta med installation och produktionssupport för marina fartyg. Uppgifterna varierar över tid men kan t.ex. bestå i att arrangera komponenter, analysera och konstruera bäddar, fundament, rör och röranslutningar, utveckla nya tekniska lösningar och utveckla vår konstruktionsmetodik samt utföra kalkylarbete. Arbetet bedrivs mestadels i Creo.

 
Den du är idag

Vi söker dig som är Senior Mechanical Designer med erfarenhet från rörkonstruktion, svetsade konstruktioner och FEM-beräkningar samt erfarenheter av toleransanalyser. Vidare besitter du kunskaper inom ergonomi.

Precis som vi, hoppas vi att du är engagerad och initiativtagande i ditt arbete. Du är analytisk, nyfiken och har förmågan att utveckla konstruktioner och samordna lösningar. Då du verkar mot många olika kontaktytor är det viktigt att du trivs med sociala kontakter och har en god samarbetsförmåga. Våra konstruktioner är komplexa och kräver att hela organisationen arbetar tillsammans för att vi skall lyckas!
 

Vi söker främst en medarbetare till Malmö men kan vara öppna för placering i Karlskrona. Tjänsten kräver resor mellan våra verksamhetsorter Malmö, Karlskrona och Helsingborg. 
 

Krav:

  • Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller motsvarande
  • Erfarenhet av 3D-verktyg/3D-modellering och ritningsframtagning
  • Erfarenhet och kunskap från rörkonstruktion, svetsade konstruktioner, FEM-beräkningar samt erfarenheter av toleransanalyser
  • Flera års framgångsrik erfarenhet av mekanikkonstruktion
    Mycket god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
  • Erfarenhet av konstruktion inrikting ergonomi

Meriterande:

  • Erfarenhet från örlogsmarin verksamhet, och särskilt marin industri, är meriterande.
  • Tidigare erfarenhet av att coacha/stötta medarbetare
  • Körkort


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Området Outfitting består i dag av ett härligt team på ca 120 medarbetare uppdelade på fyra  sektioner. Sektionerna avsvarar bl.a.  för inom/utombords-arrangemanget samt att ta fram produktions- och installationsunderlag till vår produktionssite i Karlskrona. Saab Kockums representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik.
 

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
Meet our people
 

Sista ansökningsdag är 15 augusti. . Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.
 

Frågor om tjänsterna? Vänligen kontakta
Tomislav Primorac, Arrangement Fore, rekryterande chef + 46 734 34 12 78
.
 

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal.