Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Senior mekanikkonstruktör

Malmö, Sweden
Closing date: 15 October 2022

Vi söker nu erfarna mekanikkonstruktörer som kan stärka vårt team på Saab Kockums och driva mekanikfrågor från krav och koncept hela vägen fram till en färdig installerad konstruktion. Kanske har du även haft ansvar för andra konstruktörer och agerat som del-projektledare eller konstruktionsledare.

Din roll

Som mekanikkonstruktör inom området Outfitting konstruerar och integrerar du den mekanik och de system som behövs ombord på ubåtarna. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor och det krävs stort eget ansvar och drivkraft för att lösa det komplexa pussel en ubåt är. Som erfaren konstruktör ser vi att du är en kunskapsbärare som både vill och kan utveckla såväl metoder och tekniker som dina kollegor. Du har en god förmåga att växla mellan detaljer och helhetsbilden och att systematiskt driva arbetet framåt.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att:

  • Konstruera, modellera 3D/2D och granska produktutformningen (modellbaserat)
  • Genomföra såväl kravanalys som installations- och produktionssupport
  • Stödja och delta vid produktions-, montage- och driftsättningsaktiviteter
  • Samarbeta med inköpsavdelningen vid leverantörsfrågor och med underleverantörer
  • Medverka till genomförande av tekniska beräkningar och analyser
  • Granskning av dokumentation från leverantörer och underleverantörer
  • Kommunikation med intressenter, andra avdelningar, underleverantörer, leverantörer tillsammans med projektet

Idag tjänar Saab den globala marknaden med världsledande produkter, tjänster och lösningar från det militära till den civila säkerheten. Kockums är världsledande inom vårt område gällande utveckling, produktion och driftsstöd av ubåtar, ytfartyg och marina system.

Din profil

Vi har inga förväntningar på att du kan ubåtskonstruktion, däremot förväntar vi oss att du har ett stort intresse och en genuin vilja samt nyfikenhet att lära dig. Troligen har du erfarenhet av exempelvis svetsade-/rörkonstruktioner, rörkonstruktioner, tyngre industri, tyngre fordon, energi-/anläggningsbranschen eller offshore som du kan bidra med och stötta dina nya kollegor i.

Du som söker är civilingenjör alt. högskoleingenjör i maskinteknik, Naval Architecture, eller motsvarande samt har minst 8 års erfarenhet av produktutveckling med huvudinriktning mekanisk konstruktion. Du är van vid att driva ditt arbete och dig själv framåt samt samarbeta brett och prestigelöst i ett internationellt företag och du har god kännedom om produktion och olika produktionsmetoder. Du har goda kunskaper i Creo och Windchill eller ekvivalenta system och en god kommunikationsförmåga i såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Som person är du teknikintresserad, tycker om utmaningar och är drivande i ditt eget arbete. Då vi har mycket kontakt med andra medarbetare i olika delar av organisationen är det viktigt att du är kommunikativ, duktig på att samarbeta samt ansvarstagande.  Har du kunskaper eller certifiering av olika projekt- och utvecklingsmetodiker så som DFM/DFA, Lean, 6-sigma, TQM IPMA/Prince2 är det meriterande och extra intressant för oss. Hos oss får du möjligheten att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter och kunniga kollegor samtidigt som du bidrar till ett säkrare samhälle.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 400 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och pilotbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Linnéa Nilsson, Recruitment Coordinator:  linnea.nilsson3@saabgroup.com

Vi rekryterar löpande, så sök redan idag!

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.