Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior Mjukvaruutvecklare för inbyggda system

Huskvarna, Sweden
Closing date: 25 June 2023

Din roll

Det här är rollen för dig med mer erfarenhet inom utveckling av inbyggda system, som vill få ta ett större ansvar som teamledare, arkitekt eller specialist så snart du fått kunskap och erfarenhet av utveckling av flygande programvara.

Du är delaktig i hela utvecklingsprocessen och har varierande arbetsuppgifter. Utöver projektarbete får du gärna arbeta med förbättringar kring våra utvecklingsverktyg eller våra processer och metoder kopplade till vår SW-utveckling. Även inslag av kalkylering, planering i större omfattning samt rapportering kan ingå i din roll beroende på vilken inriktning du tar. Vi ser även fram emot att du tar en mentorsroll till yngre utvecklare för att få dem att växa snabbare i deras utveckling!

Givetvis hjälper vi dig att komma in i våra processer, metoder och flygindustrins speciella krav först. Att inledningsvis arbeta med implementation och test av SW utifrån krav, för att därefter utöka arbetet med allt från skrivande av krav samt kravnedbrytning, specifikationer och planering tror vi kan vara ett bra upplägg.

I själva utvecklingen är det viktigt att kunna arbeta strukturerat och följa våra formella processer, då utvecklingen oftast är flyg-/säkerhetskritisk.

Vi använder oss av programmeringsspråket C (alternativt C++/Ada/Python) oftast för Power PC-processorer, ARM eller DSPer.

I denna roll kan det förekomma enstaka kortare resor både nationellt och internationellt.

 

Din profil

Det här är rollen för den kreativa som är nyfiken på ny teknik!
Som person är du strukturerad, noggrann och trivs med att analysera och lösa komplexa problem. Du är en lagspelare med mycket god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Du vill fullfölja och ser till att skaffa förutsättningar för att driva uppgifter i mål. Du tar ett helhetsansvar och säkerställer att det du designat fungerar i en omgivning. Du dokumenterar det du arbetar med och skriver olika specifikationer.

Du har minst 3 till 5 års erfarenhet inom utveckling av inbyggda system. I grunden har du minst högskoleutbildning, gärna med inriktning mot mjukvara i kombination med hårdvara. Det är fördelaktigt om du har arbetat med utveckling av säkerhetskritiska system tidigare (flyg/tåg/medicin/kärnkraft eller liknande).
Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

För tjänsten krävs kunskap inom:

 • Inbyggda system
 • Djupa kunskaper inom C-programmering
 • Realtids OS
 • Kravskrivande
 • Konfigurationsstyrning och livscykelhantering
 • UML
   

Det är meriterande med kunskap inom:

 • Arkitektur/teamledning
 • C++, Ada, Assembler och script-språk t.ex. Python
 • MultiCore för inbyggda system
 • Säkerhetskritiska system
 • Erfarenhet flygindustrin och t.ex. RTCA DO-178C
 • Certifieringsarbete t.ex. FAA/EASA eller likvärdigt
 • Kravhantering och dokumentframtagning med DOORS eller liknande verktyg
 • Formell konfigurationsstyrning via Dimensions och IFS
 • Verktyg såsom Jira/Bitbucket/Confluence och Eclipse
 • Embedded linux

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan redan idag!

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här .

SW-sektionen består av ca 20 medarbetare och är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att arbeta i ett av våra produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt.
Du blir en del av produktenheten Countermeasures and Aircraft Systems inom affärsområde Surveillance, en del av Saab AB. Vi utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustningar till flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Vi levererar till exempel system, apparater och programvara till JAS 39 Gripen, Boeing 787 och Airbus A400M. Många av våra produkter är utvecklade i samarbete med andra delar av Saab och externa partners. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.