Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Senior PCB designer - PCB Design & Producibility, High Frequency Design

Göteborg, Sweden
Closing date: 31 December 2022

Vill du vara med och utveckla världsledande radarsystem för både avancerad luftburen, markbaserad och marin radar på Saab Surveillance i Göteborg?

Är du en erfaren mönsterkorts- eller elkonstruktör som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem?

Din roll

Vi söker dig som vill arbeta med avancerad mönsterkortsutveckling för bl.a. RF-, kraft- och digitala applikationer.

De viktigaste arbetsuppgifterna är:

  • PCB layout i CAD-verkyget Cadence Allegro

  • Produkt- och dokumenthantering i PDM-verktyget IFS

  • Hantering av tekniska frågor från externa mönsterkortstillverkare

  • Nära samarbete med kollegor inom bl.a. producerbarhet, elkonstruktion, mekanik och inköp

  • Vid behov stötta teamets ECAD & PCB Librarian

Din profil

Du har troligtvis en teknisk bakgrund inom elektronik och minst tio års erfarenhet av mönsterkortskonstruktion. Kunskap i Cadence scriptspråk SKILL är meriterande. Vi söker dig som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem med en positiv och lösningsorienterad attityd. Du är driven och har viljan att ständigt utvecklas både som människa och som ingenjör.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du följer tidplan samt har god samarbetsförmåga och är van vid att arbeta i agila team och projektform.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Du kommer att bli en del av ett av Europas vassaste utvecklingsteam inom området, med årtionden av erfarenhet och där vi hjälps åt att växa. Du kommer dessutom på daglig basis samarbeta med utvecklare av de mest avancerade radar- och EW-systemen som finns.

Om du är intresserad av de förmåner du kan ta del av som Saab-anställd så kan du läsa mer om dem här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.