Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Senior PCB designer - PCB Design & Producibility, High Frequency Design

Location
Göteborg, Sweden
Closing date
30 August 2021
Apply for this job!

Mönsterkortskonstruktör till vår radarverksamhet

Vill du vara med och utveckla världsledande radarsystem för både avancerad luftburen, markbaserad och marin radar på Saab Surveillance i Göteborg?

Är du en erfaren mönsterkorts- eller el-konstruktör som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem?

Din roll

Vi söker dig som vill arbeta med avancerad mönsterkortsutveckling. Som en del av vårt PCB Design team där tekniken är i fokus kommer du ställas inför den inspirerande och breda utmaningen att konstruera mönsterkort i teknikens framkant för bl.a RF-, kraft- och digitala applikationer. 

I teamet har vi ett öppet klimat där vi utvecklas och formar morgondagens mönsterkort tillsammans. Arbetet bedrivs vanligtvis i projektform vilket kommer att innebära ett nära samarbete med konstruktörer från andra teknikområden, producerbarhet, inköp och externa mönsterkortstillverkare. I arbetsuppgifterna ingår, vid behov, att stötta teamets ECAD & PCB Librarian.

Verktyg som idag används är CAD-verktyget Cadence Allegro och PDM-verktyget IFS.

Din profil

Du har troligtvis en teknisk bakgrund inom elektronik och minst sju års erfarenhet av mönsterkortskonstruktion och då gärna i något av CAD-verktygen Cadence Allegro och/eller Mentor Xpedition. Kunskap i Cadence script språk SKILL och erfarenhet av arbete som ECAD & PCB Librarian är meriterande. Vi söker dig som har förmågan att se de enkla lösningarna i komplexa problem och som är noggrann, engagerad, drivande och målfokuserad i ditt arbetssätt. Du har viljan att ständigt utvecklas både som människa och som ingenjör.

Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. God samarbetsförmåga, och förmåga att arbeta självständigt, är ett krav då teamarbete bygger på att hjälpa varandra att lyckas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Sektionen ansvarar för konstruktion av mönsterkort och producerbarhetsaspekter för kretskort inom alla teknikområden till Saab Surveillance samtliga mark, sjö och flygande system.

Läs mer om våra produkter här: https://saab.com/air/#sensor-systems

 

Vill du veta mer hur det är att jobba på Saab? Läs vår: People Philosophy

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.