Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Senior programplanerare

Linköping, Sweden
Closing date: 1 June 2023

SAAB Aeronautics och affärsenhet Gripen Sustainment är mitt inne i en spännande förändringsresa i syfte att säkerställa verksamhetens leveransförmåga av Gripen E/F. Vi förstärker organisationen och söker efter en senior programplanerare som vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Din roll

Vi söker en erfaren programplanerare för att bli en del av vår programledning som säkerställer driftsättning av underhållslösning Gripen E/F i Brasilien och Sverige. Som programplanerare kommer du att ha en ledande roll i att planera, rapportera och upprätthålla en strategisk tidplan tvärs flera affärsenheter. Rollen som programplanerare är en central del i att säkerställa att våra program genomförs effektivt och framgångsrikt.

Du ansvarar för den övergripande planeringen, och rapporterar uppdaterade tidplaner till samtliga intressenter med fastställd programplan för att säkerställa leverans. Din roll kommer även bli att kravställa, samarbeta och stötta planeringsfunktioner avseende redovisning till programmet och att bidra till den övergripande planeringsmetodik mellan affärsenheter.

Din profil

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av planering med stark analytisk förmåga och erfarenhet av att hantera komplexa projekt. Som person är du kommunikativ, självgående och van vid att ta egna initiativ. Du har en positiv inställning, gillar att motivera människor i din omgivning och bidrar till ett bra lagarbete.

Tjänsten innebär att vara i kontakt med stora delar av organisationen och det är därför viktigt att man har en god samarbetsförmåga och trivs med att ha ett stort kontaktnät. Därtill kan du kommunicera obehindrat både på svenska och engelska, verbalt och skriftligt.

Det är meriterande om du har kunskap inom underhållslösning, gärna inom flyg. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och vi ser gärna att du är van vid självständigt arbete och att ta egna initiativ.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka antingen på svenska eller engelska. Välkommen med din ansökan!
 

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.