Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Senior projektledare egenutveckling

Huskvarna, Sweden
Closing date: 31 May 2023

För att möta dagens behov och stödja framtidens expansion, så söker vi nu en senior teknisk projektledare till Training and Simulation en Business unit inom affärsområde Dynamics.

Din roll

Du kommer i första hand att arbeta som projektledare i teknikintensiva egenutvecklingsprojekt som oftast bedrivs i huset men i vissa fall är utlagda externt. Dessutom hanteras underhållsprojekt. Du kommer att ansvara för hela genomförandet enligt projektdirektivet.

Det innebär att:

- Analysera projektdirektiv och kravbild

- Hantera, kontrollera och följa upp utlagda projekt

- Arbetar enligt våra processer för projektgenomförande

- Planera, organisera och leda projektteamet mot fastställda mål

- Hantera ekonomi, uppföljning och rapportering

- Leder utläggningen av delar eller hela projekt på externa partners

Din profil

Du har arbetat som projektledare minst fem år och har en Högskoleingenjör- eller civilingenjörsexamen samt ett brett tekniskt kunnande gärna med en spets inom elektronik, optik eller mjukvara.

Du arbetar och lever efter SAABs värdegrund https://www.saab.com/about/company-in-brief/purpose-and-values.

Vilja

För oss handlar vilja om inställning, mod och ett positivt synsätt. Vi söker en person som är proaktiv och som tar fullt ansvar för de uppgifter som hen åtar sig. Du är öppen för nya idéer och inspirerar andra att uppnå de gemensamma mål som sats upp.

Förtroende

Vi arbetar aktivt med att bygga ett starkt förtroende inom vår organisation:

Du behöver vara öppen, lojal och ärlig, lita på dina medarbetare och hålla ingångna överenskommelsers, följa beslut och överenskomna processer.

Du är strukturerad och analytisk och har förmågan att planera ditt arbete samt att kommunicera när du stöter på hinder så att dessa kan tas om hand.

Kunskap

För att lyckas i denna roll tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att leda projekt. Du trivs med att  coacha och leda andra inom projektet.

Skall-krav

Högskole- eller civilingenjörsexamen

Minst 5 års yrkeserfarenhet inom området

Kommunicerar obehindrat på engelska och svenska, både skriftligen och muntligen.
 

Meriterande om du har:

  • Har någon certifiering inom Projektområdet
  • Ledarskapserfarenhet

Vad du blir en del av

Saab Training & Simulation, en affärsenhet inom Dynamics, är världsledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför lasersimulatorer, instrumenterade träningsanläggningar, målmateriel samt tillhandahåller tjänster som service och underhåll av levererade system.

Du kommer att arbeta på avdelningen R&D Management. Vår projektportfölj bestående av så väl komplexa egenutvecklingsprojekt som underhållsprojekt av varierande storlek och karaktär. Som projektledare är du ansvarig för bland annat kostnader, tidplan och specifikation.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Denna tjänst kräver att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi genomför löpande intervjuer för denna tjänst och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum har infallit.

Därför ser vi fram emot att få läsa din ansökan redan idag!