Skip to content Go to main navigation Go to language selector
project-management.jpg

Senior Projektledare för utveckling av underhållsutrustning till Gripen E/F

Linköping, Sweden
Closing date: 2 December 2022

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att driva komplexa projekt från utveckling till leverans. Med driv, struktur och kommunikativt ledarskap ansvar du för att utveckla och leverera underhållsutrustning för Gripen E/F till Brasilianska och Svenska Flygvapnet.

Din roll

Som senior projektledare hos oss kommer du ansvara för Ground Support Equipment (GSE) utvecklingsprojekt och dess leveranser. Projektet du ska leda är stort och komplext och en vital del i våra Gripen-leveranser till Sverige och Brasilien. Du kommer tillsammans med dina delprojektledare ansvara för att leda arbetet från utveckling till serieleverans och säkerställa att vi uppfyller vårt åtagande där stor vikt läggs vid tid, kvalitet och ekonomi. 

En viktig del i din roll är kommunikation, både internt i projektet och utåt mot dina intressenter så som kravställare, slutkund och styrgrupp.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
•    Genomföra projektet och nå dess resultat enligt krav och direktiv
•    Skapa förutsättningar för projektarbetet
•    Leda, planera, fördela och styra projektarbetet
•    Samordna, informera och stödja projektmedlemmar
•    Håll dina andra intressenter uppdaterade om framsteg och status

Din profil

För att trivas i rollen är du den person som antar utmaningar, ser möjligheterna före hindren och agerar därefter.  Du är driven, strukturerad, kommunikativ och lyhörd. Du trivs med att arbeta metodiskt, skapar förutsättningar och får genom tydliga processer projektet att leverera med maximal effekt och kundnytta. Du är strategisk och du förstår vikten av att bryta ner leveranserna i hanterbara delar tillsammans med ditt team.

Nödvändiga färdigheter:

  • Kandidatexamen i Mekanik, Elektronik eller Datateknik eller liknande
  • Minst 5 års relevant ledarerfarenhet
  • Erfarenhet att driva komplexa projekt, utvecklings-, leverans, eller produktionsprojekt.
  • Goda kommunikations- och ledaregenskaper
  • Engelska, muntlig och skriftlig

Önskad kompetens:

  • Erfarenhet från tekniska utvecklingsprojekt
  • Erfarenhet av att leda i en geografiskt fördelad projektmiljö

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du kommer att vara en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Avdelning Ground Support Equipment består idag av ca 165 medarbetare med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Vår avdelning arbetar med affärer riktade mot underhållssystem för flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra uppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare.

Urval sker löpande. Tillsättning av tjänsten kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag - vi ser fram emot den!
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.