Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Senior projektledare till utvecklingsenheten på Saab Dynamics

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
9 December 2021
Apply for this job!

Din framtida utmaning

Nu söker vi ytterligsre en senior projektledare till utvecklingsenheten, Project Management Office (PMO). Som projektledare är din huvuduppgift att hantera och samordna projekt för produkter och system inom Saab Dynamics hela produktportfölj och produktlivscykel.


Arbetsuppgifter:

·         Koordinera, leda och följa upp utvecklingsprojekt

·         Övervaka, rapportera och uppnå ekonomiska mål och andra KPI: er

·         Utveckla och upprätthålla goda arbetsrelationer med intressenter

·         Rapportera status till projektstyrgruppen

Den du är idag

Vi tror att du som projektledare engagerar och inspirerar dina kollegor med tydliga mål och bidrar till ett motiverande arbetsklimat. För att trivas i denna roll är du en motiverad, strukturerad person och en ledare med stora kommunikationsförmågor. Du är social och flexibel med förmågan att snabbt bekanta dig med nya förutsättningar och kundbehov.
 

Nödvändiga färdigheter:

  • Ingenjör med kandidatexamen eller motsvarande
  • 2-3 års erfarenhet som teknisk projektledare
  • Dokumenterat bra ledarskapsförmåga
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Flerårig erfarenhet av allmän produktutveckling

 

Meriterande:

  • Erfarenhet med PPM-verktyg (dvs. Antura, Primavera, MS Project, JIRA)
  • Erfarenhet av ERP-verktyg
  • Kunskaper inom Saab Dynamics produktportfölj

 

Vad du blir en del av

Du kommer att vara en del av PMO och samarbeta med erfarna ingenjörer och yrkesverksamma i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt. PMO stöder våra tre affärsenheter; Ground Combat, Missiles och Under water. Det team du kommer att gå med består främst av erfarna projektledare baserade i Karlskoga och Linköping. Läs mer om affärsområde Dynamics här.

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.
 

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning av tjänsterna kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.
 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.