Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Installation in HQ

Senior provledare inom robotsystem och/eller undervattensfarkoster

Linköping, Sweden
Closing date: 10 December 2022

Din roll

Flera av våra utvecklingsprojekt är inne i en spännande fas där det är dags att verifiera, integrera och validera vår produkter. Sektionen behöver resursförstärkas med fler seniora provledare. Vi arbetar framför allt med produkterna för luft, t ex RBS15, och för undervatten, t ex autonoma farkoster. Vi driftsätter, verifierar, integrerar och validerar våra produkter på plats hos kund, både genom simuleringar och via skarpa skott.

Det som gör vår sektion unik är att vi arbetar med hela produkten, alla dess funktioner och även med gränssnittet mot kundens system, vilket medför att vi får en mycket god produktkännedom.

Vårt huvudsakliga uppdrag är att säkerställa att våra produkter når den uppställda kravbilden och att de fungerar i sin miljö hos slutkunden.

I rollen ingår exempelvis arbetsuppgifter som att:

 • kalkylera kommande projekt
 • metodutveckling
 • generera, granska och dokumentera specifikationer för provning
 • planera, utföra och rapportera provningsuppdrag på flygburna och marina system
 • integrera och driftsätta våra produkter i system hos kund (t ex på ett skjutfält, i hamn/hos ett varv eller till sjöss på ett fartyg)
 • felsöka hos kund vid behov
 • utbilda hos kund
 • vidmakthålla/underhålla och ge viss teknisk support för redan driftsatta system

Arbetet sker i en miljö med kompetenta medarbetare och främjar såväl karriären som den personliga utvecklingen. Vi värnar om att vara en arbetsplats där gemenskap, stimulerande arbetsuppgifter och trivsel står högt i kurs.

Din profil

Hos oss är ingen dag den andra lik och här får du chansen att använda såväl din breda kunskap som din djupa. Vi söker dig som vill utvecklas med våra produkter och är intresserad av tekniskt komplexa system. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där SAAB Dynamics ledord Precision - Teamwork - Resultat står i centrum.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du:

 • ha examen från ett tekniskt universitet eller liknande dokumenterad erfarenhet. Exempel på lämplig bakgrund kan vara från Försvarsmakten, FMV, sjöfart, anläggning, flygprov, mm trivas med att ha en varierande vardag och att lösa problem
 • ha lång och bred erfarenhet av systemverifiering
 • ha integritet och agera ansvarsfullt
 • vara kommunikativ och kunna både leda och samarbeta i team, men också kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete
 • kunna analysera och strukturera komplex information samtidigt som du är praktiskt lagd
 • kunna läsa och skriva teknisk dokumentation på både svenska och engelska
 • vilja vara en av företagets representanter ut mot kund och gentemot våra samarbetspartners

Att resa till våra kunder för att både planera, genomföra och följa upp provning kommer att vara en del av ditt arbete. Resorna, oftast kortare, sker både inom Sverige och utomlands. Resorna sker med oregelbundna intervall och kan periodvis ske frekvent.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.