Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior Software Developer and Software Architect for Systems Installer

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 24 May 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll:

Som senior mjukvaruutvecklare och mjukvaruarkitekt på sektionen Development Pipeline hos Naval Software, kommer du vidareutveckla vår pipeline som används för utveckling av ledningssystem till försvarsbranschen. Våra produkter är omfattande och komplicerade, innehåller inbyggda realtidsdelar, stora datamängder från kvalificerade sensorer, snabba beslutsprocesser i svåra operatörsmiljöer, ett ständigt närvarande IT-säkerhetshot, är utvecklade på flera kontinenter – och vi bygger en pipeline för att understödja allt detta. Denna roll handlar specifikt om Systems Installer som är en viktig del av Deply-steget i denna pipeline.

Detta är en delad roll där du kommer utveckla kod på 50% av din tid och arbeta med mjukvaruarkitektur på 50% av din tid. I produktens kommande utvecklingsfas finns det behov av ett mjukvaruarkitektarbete där vi vidareutvecklar produktvisionen, sprider kunskap om nuvarande tekniska lösningar, fattar tekniska beslut och definierar arbetspaket för att inkrementellt förbättra den nuvarande versionen av Systems Installer. Detta innebär att vi gradvis kommer att förbättra denna produkt och samtidigt ansvara för leveranser till flera pågående kundprojekt. Kontinuerliga förbättringsaktiviteter kan innebära kunskapsspridning, uppdatering av gränssnitt, införandet av nya API:er, dokumentation, samt utveckling av skript med bland annat Python och Bash (se detaljer nedan). Detta kommer också att innebära utveckling av nya features, felsökning av befintliga features samt rotorsaksanalys.

Din profil:

Vi söker dig som har passion i ditt arbete samt är kommunikativ i dialog med både teammedlemmar och användare. Du har troligtvis en civil- eller högskoleingenjörs examen inom datateknik eller liknade och en gedigen erfarenhet av mjukvaruutveckling.

Du agerar inkluderande och lösningsorienterat på fler nivåer så att vårt ekosystem fungerar. Du delar transparent ditt lärande och kunskap så att du med teamet kan växa i din roll. Du kommer att vara del av ett agilt team som använder Scrum, där din förmåga att kommunicera och samarbeta med andra värderas högt. Vi förutsätter att du har en utmärkt kommunikationsförmåga på engelska och svenska, skriftligt och muntligt.

För att lyckas med rollen tror vi det är bra om du har erfarenhet av några av följande områden. Det är inte ett krav på att ha erfarenhet inom samtliga områden, utan du kommer också ha möjlighet att lära dig på jobbet, då vi arbetar med kontinuerligt lärande.  

 • Applikationsutveckling med Java, C++ och Golang. Du kommer tillhöra en avdelning där det finns över hundra mjukvarutvecklare som arbetar primärt med Java.  
 • Stor vana vid att läsa och skapa skript-program med skriptspråk som exempelvis Python och Bash.
 • DevOps och CI/CD pipelines.
 • Linux och VMware.
 • Bitbucket (Git) och Artifactory.
 • Confluence och Jira.
 • Jenkins och Ansible.
 • Containerisering och orkestrering med exempelvis Kubernetes, Docker och Fleet.
 • Dynamiskt skapade virtuella system.
 • Loggning/Monitorering - t.ex OpenSearch och Grafana.
 • Automatiserade tester med exempelvis JUnit och Robot Framework.
 • Operativ drift av system i produktionsmiljö.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan! 

Kontaktinformation till rekryterande chef: Henrik Frid, henrik.frid@saabgroup.com