Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior Software Developer

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 11 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din Roll

Brinner du för mjukvaruutveckling och drivs av att utveckla lösningar till komplexa system? Just nu söker vi en Software Engineer till vårt team som utvecklar säkra, mjukvarubaserade IP-nätverkselement till integrerade kommunikationslösningar främst för militär tillämpning.

I rollen som Software Engineer kommer du att utveckla, integrera och verifiera IP-nätverkselement. Detta omfattar mjukvaruutveckling, kravanalys och verifiering av mjukvara på funktions- och systemnivå. Kommunikationslösningarna spänner över flertalet teknologier så som radio , satellitlänk och IP-nätverk.

Din profil

För att passa i rollen tror vi att du har en gedigen teknisk bakgrund inom mjukvara, ett starkt intresse för kommunikationsteknik och ett mindset av att leverera kvalitet framför kvantitet. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att ha arbetat i utvecklingsprojekt där den detaljerade kravbilden inte alltid är helt klar. Vidare behöver du ha eftergymnasial utbildning i relevant område inom Software & Computer.

Vi söker dig som är en proaktiv och pålitlig lagspelare med god kommunikationsförmåga. Som person är du driven, självständig och intresserad av att utvecklas vidare, samtidigt som du prestigelöst bidrar till teamet och hjälper till där det behövs. Du är nyfiken och håller dig uppdaterad på ny teknik, delar med dig av din kompetens till dina teamkamrater och bidrar i kunskapsöverföring, dokumentation och informationsdelning.

Du kommer vara del av ett mångsidigt team där allas åsikter och idéer är välkomna och där kollegialt stöd och hjälp alltid finns till nära hands. Det är viktigt för oss att du delar dessa värderingar då vi ser det som en förutsättning för vårt teams långsiktiga utveckling.

Vi ser positivt på att du har kunskaper inom Java-programmering. Nedan teknikområden är också önskvärda:

  • Programspråk så som P4, C, C++, Java, Python
  • Linux, Yocto
  • Erfarenhet av att utveckla med Open Source-mjukvara
  • Software Defined Networking
  • Information Assurance och cybersäkerhet
  • Virtualisering
  • Förståelse för interaktion mellan mjukvara och hårdvara

Tjänsten är placerad i Linköping eller Järfälla.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.
 

Varmt välkommen med din ansökan!