Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Senior Systemingenjör med operativ ådra för Gripen E/F materielsystem

Linköping, Sweden
Closing date: 13 June 2023

Vi söker dig som har erfarenhet, kunskap och intresse för komplett Gripen E/F materielsystem. Vill du säkerställa Gripen Designs utveckling, förbättring och leverans? Då har vi ett spännande uppdrag för dig!

Din roll

Inom avdelning Gripen Design Engineering Management söker vi nu en senior systemingenjör med operativ ådra för arbete inom Gripen E/F materielsystem.

Du trivs i en varierande roll där du rör dig genom hela organisationen som en nyckelfunktion i nära samverkan övriga avdelningar inom Gripen Design, samt att du uppfattas lika stödjande av övriga medarbetare i de processer eller team som du leder. Beroende på erfarenhet och intresse finns möjlighet att arbeta med tekniska utredningar och tidigt systemarbete på vapensystemnivå samt arbeta mer inriktat mot teknisk planering och definition av Gripen E/F’s systemets kommande funktionella nivåer.

Din profil

Rollen erbjuder en kombination av självständigt arbete med ansvar för utveckling och processer samtidigt som du är en lagspelare för helheten både inom operativa och strategiska frågor. För att trivas behöver du vara van att parallellt hantera flera frågor och ärenden med både längre och kortare deadlines och du är villig att ta egna initiativ och kontakter för att nå resultat. Har du erfarenhet av koordinering och/eller projektledning sedan tidigare ser vi det som positivt.

Genom ett coachande ledarskap har du god förmåga att motivera och engagera andra för att effektivt nå gemensamma mål. Du är tydlig och engagerad i din kommunikation, såväl muntligt som skriftligt, vilket innebär en god förmåga att lyssna och säkerställa att budskap når fram samt att förväntningar är klara för berörda personer. Du har förmåga att skapa förtroende och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt i företaget.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderandemedarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Avdelningen Gripen Design Engineering Management har 25 medarbetare varav hälften tillhör området Systems Engineering and Integration där du kommer att vara placerad. Avdelningen har ansvar för utvecklingsledning och produktansvar på komplett vapensystemnivå samt skapar förutsättningar för utveckling och leveranser för Gripen E/F.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.