Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Senior systemingenjör nätverk

Arboga, Sweden
Closing date: 9 December 2023

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverksinfrastruktur. Teamet ansvarar för hela systemets livscykel; utveckling, drift, support och avveckling. Rollen innebär att du kommer att jobba i projektteam med specialister, ingenjörer och projektledare där vi alla kommunicerar och samarbetar för att vi tillsammans ska leverera som utlovat. För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel.


Resor kan förekomma inom Sverige och även utomlands.

Huvudsakliga arbetsområden är att utveckla och underhålla system, initiera nya tekniska lösningar, systemarbete - analysera och tolka kravspecifikationer, konfiguration och integration mellan olika system, avancerad felsökning och teknisk support samt teknisk dokumentation av eget arbete.

 • Vi söker dig som är driven och samtidigt lyhörd, med viljan att utvecklas och utmanas. Nyfikenhet i att lära sig om våra produkter och lösningar samt förmåga att integrera med kunniga och trevliga medarbetare.
 • Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör med inriktning nätverkskommunikation, alternativt har erhållit motsvarande erfarenhet genom arbetslivet. 

Att vara senior systemingenjör nätverk innebär bland annat att kunna ta ett ansvar för designen av teknisk och robusta lösningar och infrastruktur inom nätverk, radio och satellitkommunikation. Vi designar och realiserar system i flygande och landbaserade plattformar. Avdelningen består i nuläget av ett större team med huvudverksamheten i Arboga, men vi har också medarbetare i Järfälla, Växjö och Linköping.

Din profil

Du är en person med gedigen erfarenhet av nätverkskommunikation och har kompetens och erfarenhet enligt:

 • Mycket goda kunskaper inom switching och routing
 • Certifiering CCNA
 • Kunskaper inom nätverkssäkerhet tex med Cisco ISE eller brandväggar
 • Kunna utföra avancerad felsökning i nätverk
 • Skall ha arbetserfarenhet av kryptoutrustning.
 • Arbetserfarenhet av komplex IT-infrastruktur
 • Arbetserfarenhet och framtagning av teknisk design av nätverksinfrastruktur för IT-system som hanterar skyddsvärd information
 • Skall ha arbetserfarenhet av säkerhetskrav och säkerhetsregelverk som ställs på ett system som hanterar skyddsvärd information.

Meriterande:

 • Behörig att konfigurera FMs brandväggar eller kryptoapparater
 • Meriterande med domänkunskap från Försvarsmakten
 • Erfarenhet av nätövervakningssystem
 • Erfarenhet av automation tools som tex Ansible
 • Meriterande med CCNP/CCIE
 • Erfarenhet från Satcom och radiokommunikation ur ett system eller andvändarsperspektiv

Du ska ha en proaktiv inställning i ditt arbete dvs. aktivt navigera runt i organisationen och kommunicera med våra interna leverantörer för att lösa och förebygga problem och utmaningar.

Du skall vara stresstålig och kunna leverera resultat under pressade förhållanden.

Tjänsten inkluderar kommunikation i olika former, både internt och med kund vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal. Du ska även vara affärsmässig såväl internt som vid kundkontakter.

Vi tillämpar löpande urval i denna tjänst så välkommen in med din ansökan, redan idag!

För denna tjänst är det möjligt att arbeta från något av våra kontor i Arboga, Linköping eller Järfälla samt att delvis arbeta på distans.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad blir du en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområde Surveillance erbjuder världsledande teknologi som ger lägesbilder och beslutsunderlag för försvar mot olika hot. Portföljen omfattar radar-, telekrig- och ledningssystem samt trygghets- och säkerhetslösningar.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.