Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior Systems Engineer till Video och Display Systems

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 16 April 2023

Vi söker en driven, strukturerad lagspelare med vilja att lösa tekniska utmaningar och att lära. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din roll

Som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta med koncept och studier samt kravhantering och arkitektur i Video and Display Systems produktutveckling.  Du kommer tolka kundkrav och krav-ställa våra system. Rollen innebär att du är delaktig i hela produktutvecklingen från krav, design, implementation, integration till verifiering och validering. 

Du kommer att ha ett stort närverk och vara tekniskt stöd för både projektledare, utvecklare, verifierare och luftvärdighetsansvariga. Rollen innebär förståelse för enskilda system men också att vara en del i ett större sammanhang, att ha förståelse för ett systems del i ett större mer komplext system och att systemera en förmåga till JAS 39 Gripen.

I arbetet ingår även att kunna leda och delta i samverkan med underleverantörer, beställare och brukare. Du kommer över tid att axla en mycket central roll för delar av Gripen systemet och bygga ett kontaktnät för detta tillsammans med oss andra. Rollen innebär att kunna agera ledare och att fatta långsiktiga genomtänkta tekniska beslut.

Din profil

Vi letar efter dig som är en driven ingenjör och som vill utvecklas och utmanas. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra produkter och bli en del av vårt kunniga och trevliga team. Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom elektroteknik, teknisk fysik eller data och har arbetat några år som systemingenjör eller har längre erfarenhet av produktutveckling och är sugen på nya utmaningar.

Du ska tycka om att samarbeta med och leda andra men också att arbeta självständigt och ha en problemlösande analytisk förmåga. Vi söker en person som är positiv och som har förmågan att inspirera och kommunicera med andra. Vi värdesätter att du är strukturerad och kvalitetsmedveten. 

Då Saab är ett internationellt företag med samarbete både inom och utom landet så kräver tjänsten goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att tillhöra sektionen Display and Computer System, en sektion med huvudsakligen systemingenjörer och systemverifierare. Sektionen tillhör området Video and Display Systems som utvecklar system, apparater och funktioner som är relaterade till presentation, bearbetning, distribution och lagring av data och video. I Gripen C/D är vi ansvariga för bland annat presentationssystemet EP-17 och i Gripen E/F för Video Processing Unit, video- och kartapplikationer.

Video and Display Systems är idag ett 80-tal medarbetare placerade i Järfälla. Vi har kompetens inom systemarbete, elektronik, PLD och programvara, displayteknik, grafikprogrammering, video- och bildbehandling, ethernetkommunikation och machine learning.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.