Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Senior systemsäkerhetsingenjör

Location
Linköping, Sweden
Closing date
20 June 2021
Apply for this job!

Vi söker dig som är framåt, utåtriktad och som har lätt för att samarbeta. Du är analytisk och skapar gärna en förståelse för helheten. Ditt stora teknikintresse gör att du dessutom tycker om att ha koll på detaljerna. Hos oss på Saab Dynamics får du chansen att vara med och påverka att de produkter vi utvecklar blir säkra ur ett användar- och miljöperspektiv. 

Din framtida utmaning

Som systemsäkerhetsingenjör kommer du att ha en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att ett tekniskt system ska bli godkänt för användning. Du kommer att ingå i olika projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla den breda portfölj av spännande produkter som vi idag har. Rollen innefattar bl.a. att identifiera, analysera och minimera ett systems risker, i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö (inte att förväxla med informationssäkerhet/IT-säkerhet). Analyserna omfattar hela systemets livscykel, med hårdvara, mjukvara och interaktion med användare och andra externa system.

Din profil

 Vi söker dig som är nyfiken, har en positiv grundsyn och intresserad av att lära dig nya saker. Du är civilingenjör eller har en likvärdig utbildning/arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av tidigare arbete med systemsäkerhetsanalyser eller analyser inför CE-märkning är ett krav. Är du även intresserad av att jobba med att förbättra vår metodik och våra arbetssätt är det meriterande. Eftersom du kommer att arbeta självständigt och ha externa kontaktytor är det viktigt att du är driven, har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera samt är villig att ta ansvar. Du bör kunna uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt på svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Saab Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Vår breda produktportfölj innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden, såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Vi är idag 12 (24) st på sektionen System Safety i Linköping, en del av avdelningen Systems Engineering Management som omfattar både Linköping och Karlskoga. Som en del av sektionen kommer du få chansen att utvecklas både på det personliga och professionella planet. Du kommer att få utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att skapa dig ett brett kontaktnät som ger insyn inom flera områden såsom mekanik, elektronik, inköp och produktion.

Vid frågor, kontakta rekryterande chef Anna-Lena Mahoney, 0734-186062.

Skicka gärna in din ansökan redan idag då rekrytering sker löpande.