Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Senior teknisk projektledare

Huskvarna, Sweden
Closing date: 7 August 2024

Vill du påverka och göra skillnad på riktigt? Här bidrar du till att skapa trygghet för människor och samhällen. Det du gör spelar roll.

Din roll

Vi söker en engagerad och erfaren projektledare som lockas av att driva teknikintensiva egenutvecklingsprojekt. Du kommer att spela en nyckelroll i vår organisation, där du får möjlighet att arbeta med innovativa projekt och få ansvara för hela genomförandet av projektet enligt projektdirektivet. Det här innebär att du kommer få analysera projektdirektivet och kravbild, hantera, kontrollera och följa upp utlagda projekt samt planera, organisera och leda ett projektteam mot uppsatta mål. Dessutom kommer det vara din uppgift att hantera ekonomi, uppföljning och rapportering, leda utläggningen av delar eller hela projekt på externa parter samt hantera underhållsprojekt.

Du kommer att arbeta på avdelningen R&D Management. Vår projektportfölj bestående av så väl komplexa egenutvecklingsprojekt som underhållsprojekt av varierande storlek och karaktär, som ofta bedrivs internt men även ibland läggs ut externt.

Din profil

Vi söker dig som brinner för projektledning och som har ett brett tekniskt kunnande. Som person tror vi att du är öppen för nya idéer, arbetar proaktivt och strukturerat samt har förmågan att planera och ta ansvar för dina uppgifter. Om du stöter på hinder har du inga problem med att självständigt söka svar på det du behöver för att du ska kunna genomföra dina uppgifter. För att lyckas i denna roll tror vi att du har en gedigen erfarenhet av att leda projekt och känner dig trygg i din roll. Du trivs med att coacha och leda andra inom projektet samt besitter en förmåga att inspirera och motivera andra till att nå gemensamma mål.

För att trivas och lyckas i rollen har du:

  • Högskole-eller civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis teknisk fysik, elektronik eller mjukvara.

  • Minst 5 års erfarenhet som projektledare

  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska, i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har:

  • Projektledarcertifiering, t.ex. PMI eller IPMA

  • Erfarenhet av produktutveckling

  • Ledarskapserfarenhet

  • Genomfört militärtjänst

Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan!

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Affärsenheten Training & Simulation (T&S) är ledande inom avancerad militär utbildningsmateriel. Vi kombinerar olika tekniker som optronik, laserelektronik, bildhantering och mekanik för att konstruera användarvänliga system som har hög träningseffekt och levererar våra tjänsten till kunder runt om hela världen. Om du är nyfiken på våra produkter kan du kolla på den här videon