Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
Installation in HQ

Senior testare

Stockholm - Järfälla, Sweden
Closing date: 30 June 2024

Drivs du av att se dina idéer bli verklighet? Välkommen till vår spännande och teknikintensiva värld.

Din roll

Vi söker nu en senior testare som vill jobba med oss på affärsenheten Naval Combat Systems. Här får du chansen att delta i arbete för att vidareutveckla världens främsta ledningssystem. Som senior testare kommer du hantera mångsidiga uppgifter relaterade till testning av vårt stridsledningssystem för våra marina kunder. Du kommer ingå i en grupp av testare men jobbar i projekt och har daglig kontakt med projektets deltagare.

Huvuduppgifterna inkluderar:

 • Skriva testspecifikationer
 • Manuell testning av stridsledningssystemet som sedan levereras till kund
 • Skriva avvikelser
 • Acceptanstester med kund (resor kan förekomma)
 • Möjlighet att jobba med testautomatisering kan förekomma

Din profil

Som person är du verkligen en doer, villig att lösa alla problem som behövs för att hjälpa produkten och organisationen att gå framåt. Du har ett samarbetstänkande och du är en lagspelare som uppmuntrar till ett öppet, förtroendefullt och innovativt klimat. Helst delar du vår iver att lära dig ny teknik och att utmana status quo!

  Formella krav för att lyckas i rollen:

 • Gedigen erfarenhet av mjukvarutestning
 • Relevant IT-utbildning, kandidatexamen inom naturvetenskap/teknik/teknik, inom datavetenskap, teknisk fysik eller motsvarande
 • God kommunikationsförmåga i tal och skrift i både svenska och engelska

Bra att ha kompetens/erfarenhet:

 • Kunskaper om JIRA och Confluence
 • Kunskaper i Linux
 • Erfarenhet från testautomatisering och relaterade skriptspråk och verktyg

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Vi ser fram emot din ansökan!