Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Senior UX Lead till vår ServiceNow förvaltning

Linköping, Sweden
Closing date: 12 April 2023

Din kommande utmaning:

Vi befinner oss just nu i en förändringsresa där behovet av god UX börjar få en central del i vår förvaltning av ServiceNow på Saab. För att möta användarnas behov och underlätta för våra medarbetares dagliga arbete i vår portal ’Service Hub’ vill vi nu skapa vårt första UX team. Här finns möjligheterna att verkligen göra skillnad, bidra till positiv förändring och påverka portalens framtid.

Vi söker dig som brinner för UX och att skapa engagerande, lättanvända och användbara lösningar som våra medarbetare kan bruka i sitt dagliga arbete. Vi behöver en person med lång erfarenhet av UX som är bekväm i sin ledarskapsroll och vill hjälpa teamet nå sin bästa potential.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Driva utvecklingen av vår portal ’Service Hub’

 • Delta i olika forum där portalen diskuteras, både förvaltning och nya funktioner

 • Leda UX teamet, hjälpa till med prioriteringar och estimeringar, samt coacha och supporta där det behövs

 • Själv delta i UX processen där möjlighet finns

 • Kommunicera UX inom organisationen

Den du är idag:

Vi söker en trygg, empatisk och lyhörd ledare som brinner för UX och god användbarhet. Du som person är bekväm i hela UX processen, olika arbetsmetoder och har lätt att kommunicera det till andra. Som person värdesätter du teamwork och hälsosam arbetsmiljö, där teamets välmående och kreativitet värnas.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet inom följande områden:

 • UX design, minst 5 års yrkeserfarenhet av att skapa digitala användarupplevelser

 • UX Lead eller motsvarande titel

 • Har relevant akademisk utbildning (UX designer, Kognitionsvetare, Interaktionsdesigner, Webbdesign m.m.) eller motsvarande kompetens inhämtat på annat sätt

 • Utöver svenska, ha goda kunskaper i engelska språket i tal och skrift

 • Svenskt medborgarskap

Meriterande om du har: 

 • Kunskap om ServiceNow 

 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder

 • Gått någon ledarskapsutbildning

 • Arbetat inom komplexa organisationer 

 • Erfarenhet av att transformera organisationer till mer användarcentrerade arbetssätt


 Vad du blir en del av:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen.

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

På Saab kommer du bli anställd inom Group IT. Group IT är en central funktion på Saab som verkar för alla våra verksamhetsområden och ansvarar för att möjliggöra Saabs verksamhet globalt genom att tillhandahålla erforderliga produkter och tjänster inom informationsteknologi med höga krav bland annat på IT säkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här. Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här.

Läs mer om oss här

 Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

 Observera att du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.


Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.