Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Service Manager - Storage & Compute

Linköping, Sweden
Closing date: 27 April 2024

Vi tror att framsteg och möjligheter skapas bäst tillsammans. Välkommen till en plats där samarbete gör skillnad.

Din roll

Som Service Manager har du en nyckelroll för våra tjänster storage och compute, du agerar på mandat från Service Owner för tjänsterna. Rollen innebär att du blir operationellt ansvarig för förvaltningen av tjänsterna och kommer leda det dagliga arbetet som de utförande DevOps teamen utför, varje team har teamleads för att fördela jobbet. De områden som tjänsten innefattar är storage och compute, som innebär att det är lagring, backup, virtualisering och serverhårdvara, vilket är grundpelare i SAAB verksamhetskritiska infrastruktur.

Du kommer även tillsammans med dina kollegor säkerställa och ansvara för att vår driftsmiljö underhålls och servas genom regelbundna och schemalagda aktiviteter för att förebygga eventuella driftstörningar. Det innefattar incident, revisioner av regelefterlevnad, kapacitetshantering samt budgetering och livscykelhantering för all hårdvara inom tjänsterna.

Utöver den löpande driften kommer du att jobba med att ta fram tekniska lösningar utifrån verksamhetens behov och gällande regelverk samt se till att Saabs säkerhetskrav alltid efterföljs. I och med detta kommer du även att deltaga i det strategiska arbetet för att framtidssäkra SAAB:s infrastruktur, jobba med förbättring samt optimering av befintliga lösningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:

 • Att ansvara för förvaltningen av våra lösningar inom Storage & Compute

 • Att leda den dagliga verksamheten och säkerställa leverans enligt SLA

 • Att samarbeta med kravställare i verksamheten, externa leverantörer och internt med andra delar inom Group IT

 • Att tillhandahålla rapporter kring leverans, prestanda, kvalitet.

 • Att ansvara för budget och ekonomisk uppföljning

 • Att föreslå och implementera förbättringar

Din profil

Din viktigaste egenskap är att du har viljan, intresset och engagemanget att lära och att du har lätt att växla mellan olika uppgifter samt har en god prioriteringsförmåga. För dig är IT inte bara ett jobb, utan mer utav en livsstil. Vi tror att du har en god kommunikation, samarbetsförmåga och lösningsorienterad. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom storage och compute, alternativt ett stort intresse och en passion att utvecklas inom detta.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • En relevant högskoleutbildning eller minst 5 års erfarenhet av liknade arbete

 • Erfarenhet av att leverera IT lösningar som en intern eller extern leverantör till flera kunder

 • En förmåga att översätta säkerhetskrav som NIST och CMMC till andra tekniska lösningar

 • Kunskap om ITIL-processer

 • Kännedom om agilt arbetssätt

 • God medvetenhet inom IT-säkerhet

Vi ser det även som meriterande om du har:

 • Har erfarenhet av förvaltningsledning eller projektledning

 • Har kunskap/erfarenhet av en eller flera teknikområde, Netapp, Vmware, Commvault, Server x86-hårdvara,

Resor både inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten. Placeringen för denna tjänst är Linköping eller Göteborg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här