Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Service Manager Application Provisioning

Huskvarna, Sweden
Closing date: 5 October 2023

Brinner du för både ledarskap och teknik? Vill du arbeta på ett företag i konstant förändring vars mål är att skapa ett säkrare Sverige? Då är kanske rollen som Service Manager för Application Provisioning på Saab något för dig!

Din roll

Som Service Manager har du en nyckelroll och jobbar i gränssnittet mellan verksamhet och IT. Du agerar på mandat från Service Owner och ser till leveransen av tjänsten, Application Provisioning, samt leder teamet i deras dagliga aktiviteter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Övervaka och vägleda teamet i operativa- och utvecklingsaktiviteter

 • Stötta linjechef och Service Owner i att identifiera personalbehov och hantera resursfrånvaro

 • Ansvara för utvecklingsaktiviteter inom tjänsten, såsom utvärdera och effektivisera supportprocedurer, optimera och automatisera leveransprocesser inklusive dokumentation av kunskapsartiklar

 • Stötta Service Owner i framtagning av budget och förvaltningsplan

 • Följa upp budget och förvaltningsplan för att säkerställa ekonomisk och operativ hälsa samt föreslå förbättringsområden

 • Säkerställa korrekt rapportering och att tjänsten uppfyller nödvändiga servicenivåavtal

 • Se till att alla tekniska förändringar kommuniceras och hanteras både inom och utanför teamet

Sammanfattningsvis är du en viktig del för den dagliga verksamheten i samband med tjänstens livscykel och en stark stöttepelare till både Service Owner och linjechef! 

Den du är idag

Dina viktigaste egenskaper är att du är trygg i din roll som ledare och har viljan, intresset och engagemanget att lära/utvecklas. För att lyckas i rollen behöver du vara proaktiv, kunna prioritera och delegera samt ha en god förmåga att kommunicera både internt inom teamet, mot kravställare i verksamheten och med leverantören. Vidare tror vi att du har ett kundorienterat och affärsmässigt fokus, med ett bra analytiskt och lösningsfokuserat tänk. Du är en lagspelare men även van att arbeta självständigt. För att trivas hos oss behöver du vara serviceminded och tycka om att arbeta i en miljö där förutsättningarna kan förändras med kort varsel utifrån användarnas behov.

Vi ser gärna att du:

 • Har en universitetsutbildning inom Systemvetenskap eller liknande alternativt motsvarande erfarenhet och kunskap.

 • Har erfarenhet av en ledande roll inom IT.

 • Har erfarenhet av förvaltningsledning eller projektledning gärna med kunskap/erfarenhet av agila arbetssätt, DevOps, ITIL och/eller pm3

 • Talar och skriver obehindrat på svenska samt engelska

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall medföra krav på visst medborgarskap. Vi tillämpar ett löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har gått ut.

Vad du blir en del av

Du kommer att verka inom Group IT, Service Area Platform för Application Provisioning. Här arbetar vi med paketering, utveckling och förvaltning av applikationer som används i olika former över hela Saab. Just nu arbetar Application Provisioning hårt med att packa om SILO applikationer till Cloud Paging för att se till att vi är i framkant i den konstanta IT utvecklingen.

Inom Application Provisioning ingår även ansvar för utformning av de tekniska lösningarna, daglig drift, effektivisering, automatisering, leveranser och dagligt samarbete med både kunder och leverantörer.

Om du vill vara med och hjälpa till att skapa och förnya samtidigt som du har stora möjligheter att själv utvecklas, då har Saab de perfekta förutsättningarna för dig att växa. Vi är stolta över vår vårdande miljö, där alla är olika men samtidigt har vi samma mål – att hjälpa till att skydda människor.