Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Service Manager Storage & Compute

Göteborg, Sweden
Closing date: 8 October 2023

Vill du vara en del av ett företag som arbetar för att skydda både människor och samhällen? På Saab arbetar vi i en spännande och varierad miljö där vi tillsammans verkar för att skapa de produkter och tjänster som behövs för att uppfylla detta.

Din framtida utmaning

Som Service Manager har du en nyckelroll för våra tjänster Storage och Compute, du agerar på mandat från Service Owner för tjänsterna. Rollen innebär att du blir operationellt ansvarig för förvaltningen av tjänsterna och kommer leda det dagliga arbetet som de utförande DevOps teamen utför, varje team har teamleads för att fördela jobbet. De områden som tjänsten innefattar är storage och compute, som innebär att det är lagring, backup, virtualisering och serverhårdvara, vilket är grundpelare i SAAB verksamhetskritiska infrastruktur.

Du kommer även tillsammans med dina kollegor säkerställa och ansvara för att vår driftsmiljö underhålls och servas genom regelbundna och schemalagda aktiviteter för att förebygga eventuella driftstörningar. Det innefattar incident, revisioner av regelefterlevnad, kapacitetshantering samt budgetering och livscykelhantering för all hårdvara inom tjänsterna.

Utöver den löpande driften kommer du att jobba med att ta fram tekniska lösningar utifrån verksamhetens behov och gällande regelverk samt se till att Saabs säkerhetskrav alltid efterföljs. I och med detta kommer du även att deltaga i det strategiska arbetet för att framtidssäkra SAAB:s infrastruktur, jobba med förbättring samt optimering av befintliga lösningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:

 • Att ansvara för förvaltningen av våra lösningar inom Storage & Compute

 • Att leda den dagliga verksamheten och säkerställa leverans enligt SLA

 • Att samarbeta med kravställare i verksamheten, externa leverantörer och internt med andra delar inom Group IT

 • Att tillhandahålla rapporter kring leverans, prestanda, kvalitet.

 • Att ansvara för budget och ekonomisk uppföljning

 • Att föreslå och implementera förbättringar

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Din profil

Din viktigaste egenskap är att du har viljan, intresset och engagemanget att lära och att du har lätt att växla mellan olika uppgifter samt har en god prioriteringsförmåga. För dig är IT inte bara ett jobb, utan mer utav en livsstil. Vi tror att du har en god kommunikation, samarbetsförmåga och lösningsorienterad. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom Storage och Compute, alternativt ett stort intresse och en passion att utvecklas inom detta.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna tror vi att du har:

 • En relevant högskoleutbildning eller minst 5 års erfarenhet av liknade arbete

 • Erfarenhet av att leverera IT lösningar som en intern eller extern leverantör till flera kunder

 • En förmåga att översätta säkerhetskrav som NIST och CMMC till andra tekniska lösningar

 • Kunskap om ITIL-processer

 • Kännedom om agilt arbetssätt

 • God medvetenhet inom IT-säkerhet

Vi ser det även som meriterande om du har:

 • Har erfarenhet av förvaltningsledning eller projektledning

 • Har kunskap/erfarenhet av en eller flera teknikområde, Netapp, Vmware, Commvault, Server x86-hårdvara

Resor både inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten. Placeringen för denna tjänst är Linköping eller Göteborg.

Vad du blir en del utav:

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här

Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här
 

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Viss återkoppling kan även väntas efter semestern i augusti.