Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
project-management.jpg

Service Manager till PDM & Production Support

Linköping, Sweden
Closing date: 19 February 2023

Vi behöver nu förstärka vår sektion PDM & Production Support, vilket ger dig en möjlighet att ta nästa steg i din karriär tillsammans med oss. Inom våra förvaltningsområden finns det stora möjligheter till kompetensutveckling både på djupet och på bredden.

Din roll

Som Service manager hos oss kommer du ha huvudansvaret för Aras-systemen på Aeronautics. Du ansvarar för att systemen förvaltas men även utvecklas i harmoni med användarna samt Saabs regelverk.

Gruppen du kommer bli en del av består av både Arasförvaltningen och Teamcenterförvaltningen. Inom grupperingen delar vi på uppgifter och ansvar för att Aeronautics PDM-förmåga ska fungera bra för både verksamheten som använder våra system och för oss inom förvaltningen. Vi arbetar alltid med målet att våra system ska vara framtidssäkra och hålla i längden.

Du kommer jobba som arbetsledare för vårt förvaltningsteam i samarbete med vår teamledare och se till att drift, support, utveckling, test och kommunikation med användarna fungerar bra och att dialogen i teamet och med användarna är framåtriktad.

Du kommer ha gemensamt ansvar för arkitekturen för utvecklingen av ny funktionalitet i systemen. Ha en aktiv dialog med användare och processansvariga för att fånga upp behovsbilden. Ha en aktiv dialog med utvecklarna för nedbrytning av behoven till en sund systemdesign. Ha ansvar för test av ny funktionalitet och dialog med användarna som validerar ny funktion innan release. Tillsammans med testansvarig genomföra regressionstester inför release.

Du kommer att  huvudansvaret för förvaltningen med dess budget och svar inför våra uppdragsgivare i verksamheten. Ha ansvar för att teamet fungerar och kan genomföra sitt uppdrag på ett sätt som bygger teamet och medarbetarna samt säkrar att vi ger våra användare den stöttning och support dom behöver i vardagen.

Förvaltningsteamet består av systemadministratörer, supportpersonal, utvecklare, teamledare, testare och arkitekter.

Din profil

För att passa i rollen som verksamhetsarkitekt och service manager ser vi gärna att du har några av följande kompetenser och erfarenheter;

  • Eftergymnasial utbildning, meriterande om det är en ingenjörsutbildning
  • Erfarenhet av systemförvaltning
  • Erfarenhet av produktutveckling
  • Erfarenhet av ledarskap
  • Erfarenhet av diverse PDM-system, samt agila arbetssätt
     

Som person ser vi gärna att du är angelägen om att fortsätta utvecklas och lära dig nya saker. Vi ser även att du är engagerad och ansvarstagande samt arbetar mot de mål som existerar. Det är även av vikt att du har ett fokus på både gruppens välbefinnande och resultat.

Vi ser även att du har ett flexibelt och lösningsorienterat förhållningssätt i din kommunikation och ditt samarbete med andra. Du kan kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Du ska trivas med att arbeta både självständigt och i grupp samt ha en god analytisk förmåga, som gör att du tänker nytt och hittar lösningar på utmaningar och problem, när dessa uppstår.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs mer om oss här

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Du kommer att bli en del av området MBD & PDM Solutions. Vi verkar inom Aeronautics och tillhandahåller system och metoder inom Model Based Definition (MBD), Product Data Management (PDM) samt Technical Production Support (TPS). Vår kärnkompetens ligger inom systemförvaltning med tyngd på systemutveckling, systemadministration, användarstöd och metodikutveckling. Inom vårt område arbetar närmare 100 personer och vi ansvarar för sex olika förvaltningar.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.