Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Service Manager

Location
Stockholm, Sweden
Closing date
6 November 2021
Apply for this job!

Din roll

Som Service Manager blir du operationellt ansvarig för förvaltning av ett antal generella applikationer. I det ingår livscykelhantering av befintliga och nya applikationer, att säkerställa att krav på säkerhet och licensiering uppfylls mm.

Dina huvudakliga arbetsupggifterna blir:

  • Att ansvara för att alla applikationer som ingår i området uppdateras regelbundet, har rätt licensiering och regelbundet utvärderas avseende nytta.

  • Att leda den dagliga verksamheten och säkerställa leverans enligt SLA.

  • Kommunikation med kravställare i verksamheten, andra delar inom Group IT och externa leverantörer.

  • Att ansvara för budget och ekonomisk uppföljning.

  • Att föreslå och implementera förbättringar av processen kring dessa applikationer.

Den du är idag

För den här rollen behöver du vara noggrann, kunna prioritera och delegera samt ha en god förmåga att kommunicera både internt inom teamet och med kravställare i verksamheten. Eftersom förvaltningsområdet är under uppbyggnad kommer du att få vara med och bygga upp funktionen, utforma arbetssätt och rutiner. Inom alla våra åtaganden värdesätter vi social kompetens och att man är serviceinriktad. Framgångar och motgångar hanterar vi tillsammans som team inte individuellt.

Vi ser gärna att du:

  • Har en universitetsutbildning inom IT.

  • Har minst 5 års erfarenhet i en ledande roll inom IT.

  • Har erfarenhet av applikatonspaketering

  • Har kunskaper inom förvaltningsledning eller projektledning

  • Talar och skriver obehindrat på svenska samt engelska.

Har du erfarenhet av ITIL, agilt arbetssätt eller Application Life Cycle management är det meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer att verka inom Group IT och avdelningen Enterprise IT Services (EIS) och där bli en del av sektionen Coproate Applications. På sektionen arbetar ca 20 personer idag med utveckling och förvaltning av applikationer som används i olika stödfunktioner på Saab. I detta ingår ansvarar för utformningen av de tekniska lösningarna, daglig drift, effektivisering, leveranser och dagligt samarbete med både kunder och leverantörer.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.