Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Serviceingenjör flygunderhållsutrustning

Linköping, Sweden
Closing date: 25 June 2024

Vill du vara med och påverka i det större sammanhanget? På Saab bidrar du till hållbarhet som håller människa och samhälle säkert. Tillsammans kan vi påverka – Din del är viktig!

Din roll

Som Serviceingenjör med inriktning elkraft inom området flygunderhållsutrustning så kommer du beroende av din bakgrund att jobba med några eller ett flertal av följande arbetsmoment:

 • Installation av ny utrustning hos våra kunder.
 • Underhåll av befintlig utrustning hos våra kunder.
 • Underhållsberedning och framtagning av föreskrifter.
 • Felsökning samt stöd till användare.
 • Utbildning av kunder och brukare.
 • Hjälpa till med framtagningar av tekniska lösningar för att möta kravspecifikationer.
   

Vill du veta mer om hur det är att vara anställd? Läs vår People Philosophy.

Din profil

Vi söker dig med en teknisk bakgrund inom något av följande områden: elektronik, automation eller elinstallation där du även har erfarenhet av reparation och felsökning. PLC-kunskaper och erfarenhet från byggentreprenad är meriterande.

Du har idag en eftergymnasial teknisk utbildning, alternativt har du branschrelaterad arbetslivserfarenhet eller genom utbildningar erhållit motsvarande kunskaper.


Du är kundorienterad, analytisk och ha förmågan att driva arbetet framåt. Som person har du lätt för att samarbeta i team och kommunicera med andra, samtidigt som du är självgående då rollen innebär självständiga uppgifter. Du har en stor flexibilitet och tycker det är intressant med varierande arbetsuppgifter samt gillar att strukturera arbetet, analysera och lösa problem.

 • Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet men det är en fördel om du har längre erfarenhet.
 • Tidigare arbete utomlands eller arbete med utländska kunder och leverantörer är också meriterande.
 • Du har minst en gymnasial utbildning inom teknik alternativt att motsvarande kunskapsnivå erhållits via branschrelaterad arbetslivserfarenhet eller motsvarande utbildningar.
 • Dina kunskaper i både svenska och engelska är goda i både tal och skrift.
 • Du är van att arbeta i Word och Outlook, det är meriterande om du även har vana av att arbeta med Excel och Power Point.
 • Tjänsten innebär en stor del resor nationellt och internationellt
 • B-körkort

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Kontakt:

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Reine Ivansson +46 70 889 48 02, reine.ivansson@saabgroup.com