Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Serviceingenjör Sensorsystem

Karlskrona, Sweden
Closing date: 1 October 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Din roll


Du har en utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande relevant utbildning och har ett intresse för teknik i allmänhet. Du är kommunikativ, kan enkelt ta till dig nya saker och har lätt för att samarbeta, med både kollegor, underleverantörer och kundens representanter. Mycket av arbetet sker på engelska varför goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Meriterande är kompetens och erfarenhet inom något eller några av följande områden;

  • mätteknik med oscilloskop, signal/pulsgenerator och spectrumanalysator
  • radio/radarteknik
  • marina system
  • driftsättning och service av marina system
  • lödcertifikat/kontaktpressningscertifikat


Du gillar att jobba i team och hitta effektiva lösningar samt är öppen för att prova olika teknikområden. Du är systematisk, noggrann och uthållig. Du är också en engagerad, utåtriktad och kreativ person som vill utvecklas både personligt och professionellt. Det förekommer resor i tjänsten.

Din profil

Du kommer att  arbeta med driftsättning, felsökning samt service och underhåll av våra system ombord på svenska örlogsfartyg. Vissa moment kommer att utföras till sjöss, på ytan och under den. Ditt huvudsakliga arbete sker i labbmiljö, där prestandamätningar samt felsökning av system genomförs. Du kommer att arbeta med allt från RF-mätningar till finmekanik, där det ställs höga krav på noggrannhet och ordningssinne.  

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev.

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.